Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

România va putea renegocia PNRR până în 30 aprilie. Comisia Europeană a acceptat să primească modificări din partea Guvernului

Publicat

Europarlamentarul Victor Negrescu a anunțat, miercuri, că solicitările PSD privind modificarea Planurilor de Redresare și Reziliență au fost transpuse în regulamentele europene.

Astfel, România are o fereastră pentru a renegocia câteva lucruri anunțate de PSD, printre care și procentul din PIB pe care România îl poate aloca pentru plata pensiilor.

Data limită până la care se va putea face acest lucru este 30 aprilie.

Anunțul a fost făcut de Victor Negrescu, pe contul său de Facebook.

”Am reușit! Solicitările Partidului Social Democrat, cuprinse în amendamentul pe care l-am propus și negociat la nivel european, prin intermediul cărora Planurile de Redresare și Reziliență pot fi modificate mai ușor, au fost transpuse în regulamentele europene.

Comisia Europeană tocmai a transmis către statele membre un nou ghid privind modul în care se pot face aceste modificări.

Câteva idei generale preluate din amendament și care sunt prevăzute în noul regulament:

– se recomandă ca toate modificările aduse planului să fie propuse până la data de 30 aprilie 2023. Este evident, astfel, că Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene trebuie să inițieze de urgență demersul și să poarte negocieri, în beneficiul României, pentru a aduce modificările necesare. Este singura și ultima ocazie de a face acest lucru, ulterior o să fie imposibil de realizat;

– modificările pot fi justificate prin prisma impactului generat de războiul din Ucraina sau de schimbările în fluxurile economice și comerciale;

– obiectul optimizărilor poate avea în vedere atât proiectele, cât și reformele și trebuie să corespundă, în continuare, recomandărilor specifice de țară și elementelor generale din regulament, cu accent pe menținerea obiectivelor de mediu și a celor digitale;

– Comisia Europeană o să vină cu un răspuns mai rapid la aceste modificări și va sprijini statele membre în acest sens”.

Ce este PNRR

PNRR este abrevierea pentru Planul Național de Redresare și Reziliență. Este un plan strategic al Guvernului României, care urmărește să sprijine redresarea economică a țării după pandemia de COVID-19, prin intermediul unui pachet de măsuri și proiecte în domenii precum economie, infrastructură, educație, sănătate, mediu și tehnologie.

PNRR are ca scop accelerarea creșterii economice și a creării de locuri de muncă, precum și îmbunătățirea calității vieții cetățenilor.

De asemenea, planul vizează dezvoltarea durabilă și digitalizarea economiei, îmbunătățirea infrastructurii și a serviciilor publice, precum și creșterea competitivității țării pe plan internațional.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax