Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

România va testa sistemul de interconectare pentru certificatele verzi de călătorie, vineri. Cum vor funcționa acestea

Publicat

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a anunțat că România este programată vineri, 21 mai, să testeze sistemul de interconectare între țările membre și gateway-ul european (DGCG).

Certificatele digitale verzi de test au fost transmise de România pe 6 mai, către grupul de suport tehnic de la nivel european și au fost verificate și validate cu succes de țările membre.

„Specialiștii STS au realizat o propunere de arhitectură a sistemului informatic de emitere și verificare a certificatelor digitale verzi, urmând să se desfășoare dezvoltarea propriu-zisă a aplicațiilor, testarea cu instituțiile din țara noastră și cele europene, iar, la final, implementarea acestora”, s-a precizat într-un un comunicat de presă al STS, transmis marți.

Certificatele digitale verzi vor fi implementate în România cu suportul STS

Acestea vor facilita libera circulație în Uniunea Europeană.

A fost avansată soluția tehnică care va include o aplicație web pentru generarea certificatelor, potrivit comunicatului de presă al STS.

De asemenea, va exista și o aplicație pentru smartphone (Android) prin care se vor putea verifica certificatele emise în țară sau de către alte state.

Codul QR din certificat va conține informații de identificare (nume, prenume și data nașterii)

Pe lângă informațiile de bază ale identificării, codul QR din certificat va conține și informații medicale esențiale, semnate digital, pentru a se garanta autenticitatea datelor.

Documentele vor respecta toate regulile de protecție a datelor personale și vor putea fi utilizate la trecerea frontierei, însoțite de actul individual de identitate.

STS mai precizează că certificatele vor putea fi descărcate dintr-un portal web securizat.

Cine va putea descărca certificatul verde digital

  • orice persoană care s-a vaccinat împotriva COVID-19;
  • orice persoană care s-a recuperat după această afecțiune;
  • orice persoană care deține un rezultat negativ la testarea COVID-19 în ultimele 72 de ore.

Certificatele vor putea fi utilizate și în format tipărit

Termenul vehiculat, la nivel european, pentru implementarea certificatelor verzi de călătorie este începutul lunii iulie 2021.

Regulamentul privind certificatul verde digital european încă face obiectul negocierilor între Parlamentul European şi Consiliul UE, având ca subiect de discuție și divergență solicitarea Parlamentului European privind plafonarea preţurilor testelor sau suportarea costurilor acestora de către statele membre.

Parlamentul European mai cere ca guvernele să nu poată impune restricţii suplimentare deţinătorilor certificatului, cum ar fi carantina.

Statele membre doresc să-şi rezerve această posibilitate.

Sursă: g4media.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax