Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Românii ar putea scoate bani de pe card de la orice unitate comercială care are POS. Propunere aprobată de Senat

Publicat

card credit

card_credit Clienţii cu card bancar vor putea să retragă bani direct de la comercianţii care au POS, se arată într-o propunere legislativă adoptată marţi de Senat, ca primă Cameră. Pentru a se aplica, iniţiativa legislativă are nevoie şi de aprobarea deputaţilor.

La cererea clienţilor, comercianţii care au terminale de plată vor putea să acorde avansuri de numerar, potrivit unui proiect de act normativ adoptat recent de senatori.

Serviciul acordării avansului de numerar de către comercianţii cu terminale de plată va fi disponibil indiferent dacă clienţii cumpără sau nu bunuri sau servicii, însă suma acordată va fi limitată.

Conform documentului, operatorii economici care acceptă plăţi cu cardul bancar vor putea să acorde, la cerere, avansuri de numerar la terminalele de plată, indiferent dacă clienţii fac sau nu o achiziţie.

„Operatorii economici, persoane juridice, care acceptă ca mijloc de plată cardurile de debit şi cardurile de credit, pot acorda, la cererea clientului, avansuri de numerar la terminalele de plată, indiferent dacă acesta achiziţionează sau nu bunuri sau servicii, în limitele prevăzute de lege şi în condiţiile prevăzute în contractul încheiat cu banca”, prevede proiectul de lege.

Un avans de numerar va fi acordat în limita a 200 de lei şi va fi evidenţiat în mod distinct pe bonul fiscal emis de comerciant. Dacă numerarul disponibil nu va acoperi suma cerută de client, operatorul economic va acorda suma maximă de care dispune în numerar, este subliniat în document.

Potrivit sursei citate, regulile pentru acordarea avansului de numerar de către comercianţii care au POS vor fi detaliate ulterior prin hotărâre a Guvernului.

Modificările adoptate de Senat, explică iniţiatorii propunerii de act normativ, au fost gândite pentru a veni în ajutorul persoanelor din localităţile mici în care băncile refuză să amplaseze bancomate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax