Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Românii au aplicat la câte nouă locuri de muncă, în decursul lunii octombrie. Analiză

Publicat

În luna octombrie, românii aflaţi în căutarea unui loc de muncă au trimis 1,1 milioane de CV-uri către angajatori, iar în medie au aplicat la câte nouă posturi, fiecare, potrivit unei analize realizată de o platformă de recrutare online.

Conform datelor analizate de bestjobs, numărul de CV-uri noi transmise a crescut cu 15%, în octombrie comparativ cu situaţia din septembrie 2023.

Domeniile cu cele mai multe aplicări în luna octombrie

  • Vânzările
  • Ingineria
  • IT-ul
  • Financiar/ Contabilitatea
  • Call-Center/ BPO

Cu toate acestea, o evoluție considerabilă față de luna septembrie, s-a putut observa în cazul IT-ului, unde volumul aplicărilor a crescut cu 10%, Legal/ Sectorul Public, cu 20%, Marketing, Vânzări și Transporturi, cu 5% fiecare.

În plus, studenții și candidații entry-level au devenit mult mai activi în luna octombrie pe bestjobs, aplicările lor reprezentând 26% din volumul total, la nivel similar cu începutul verii, când aplicau pentru joburile part-time și sezoniere.

„Începerea sau revenirea la studii corespunde adesea cu inițierea căutărilor de oportunități profesionale, internship-uri sau joburi part-time, pentru studenții care vor să-și formeze experiență în câmpul muncii sau să-și câștige propriile venituri în perioada facultății.

La aceștia, s-a adăugat numărul deja în creștere al românilor care își caută un nou job, într-un context economic complicat.

Observăm și că fiecare candidat aplică acum la mai multe joburi, în încercarea de a-l găsi pe cel potrivit”, a spus Ana Vișian, Marketing Manager bestjobs.

Joburile remote sau cu program flexibil rămân în topul căutărilor candidaților activi

Mai mult, joburile remote sau cu program flexibil rămân în topul căutărilor candidaților activi pe bestjobs.

Ofertele din octombrie pentru astfel de joburi au atras peste 120.000 de aplicări și mai mult de 90.000 de căutări au avut ca subiect expresiile „remote”, „munca la domiciliu”, „munca de la distanță” sau „lucru acasă”.

La nivelul ofertei, joburile remote și hibrid reprezintă 15% din totalul joburilor disponibile pe bestjobs.

Similar, expresia „part-time” a acumulat peste 45.000 de interogări pe platforma bestjobs.

Potrivit datelor platformei de recrutare, acest lucru se datorează perioadei în care studenții devin activi în căutarea de noi oportunități, dar și eforturilor angajaților cu normă întreagă de a-și suplimenta veniturile, aceasta fiind o tendință recurentă a ultimului an.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax