Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Românii au construit mai puțin și au reparat mai mult, în 2018. Semnele sărăciei în rapoartele INS

Publicat

bl

Românii au construit mai puține clădiri noi în 2018, dar le-au reparat mai des pe cele care există deja, este concluzia unui document al Institutului Național de Statistică.

Specialiștii în domeniul construcțiilor consideră că acesta este de fapt un indicator al sărăciei: cu cât avem mai puțini bani, construim mai puțin și preferăm, în schimb, să reparăm.

Volumul lucrărilor de construcţii noi a scăzut cu 8,4% în 2018 față de anul 2017. Creşteri s-au înregistrat în schimb la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+7,9%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+1,5%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 23,6% şi la clădirile nerezidenţiale cu 5,5%. Creştere a fost în schimb la construcţiile inginereşti, cu 8,0%.

În ciuda sărăciei, în condițiile în care numărul lucrărilor a scăzut, prețurile locuințelor a crescut, ajungând aproape de nivelul de dinainte de criză și chiar depășindu-l în anumite orașe.

De exemplu, în Alba Iulia prețul unui apartament cu două camere este între 40.000 și 65.000 de euro, în funcție de suprafață, zonă, finisaje și clădire.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax