Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Românii care au plătit taxe la instituția greșită nu vor mai fi nevoiți să repare eroarea. Ce spune ministrul Finanțelor

Publicat

anaf ajfp finante alba

Ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, a spus marți că va fi creat cadrul legal pentru corectarea erorilor, în cazul în care un contribuabil de bună credinţă achită o obligaţie bugetară la un alt organ fiscal decât cel competent.

Adică, dacă cineva a plătit o amendă sau o altă taxă la altă instituție față de cea la care ar fi trebuit să o facă, cele două să comunice între ele și să regleze situația.

„Cele două instituţii vor comunica între ele şi practic, dacă ai plătit din eroare amendă la un alt organ fiscal, datele vor fi transmise către organul fiscal competent şi cel care trebuie să beneficieze de suma respectivă, iar tu, ca cetăţean, ca şi contribuabil, vei beneficia în continuare de păstrarea acelui avantaj, că poţi plăti jumătate din minim şi nici nu mai trebuie să faci toate procedurile pentru a regla situaţia, adică să te duci la primărie, să ceri banii înapoi, să te duci după aceea să plăteşti la organul fiscal competent.

Pur şi simplu totul se întâmplă direct şi cetăţeanul este grevat de acest efort”, a spus Dan Vîlceanu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax