Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Românii care cazează refugiați ucraineni primesc bani de la stat. Hotărârea, aprobată astăzi de Guvern

Publicat

Guvernul va aloca 45 de milioane de lei din Fondul de rezervă pentru recuperarea cheltuielilor cu cazarea pentru cetăţenii români care găzduiesc refugiaţi ucraineni, a anunţat, vineri, prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Românii care găzduiesc cetăţeni ucraineni vor putea să beneficieze de recuperarea banilor cheltuiţi cu cazarea, în valoare de 50 de lei pe zi.

„Nu am reuşit în şedinţa de miercuri să finalizăm procedurile care vizau reglementarea modului în care cetăţenii români, persoane fizice, pot să beneficieze de recuperarea sumelor pe care le cheltuiesc cu cazarea cetăţenilor ucraineni.

Prin hotărârea de guvern de astăzi am stabilit ca, din Fondul de rezervă al Guvernului, să alocăm 45 de milioane de lei, astfel încât, în perioada următoare, cetăţenii români care găzduiesc cetăţeni ucraineni vor putea să beneficieze de recuperarea banilor cheltuiţi cu cazarea, în valoare de 50 de lei pe zi”, a declarat Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de Guvern.

Recuperarea sumelor cheltuite cu hrana

El a adăugat că este reglementată, de asemenea, recuperarea sumelor cheltuite cu hrana de către cetăţenii români care găzduiesc refugiaţi ucraineni.

„În felul acesta acoperim întreg pachetul de măsuri pe care l-am asumat la nivelul Guvernului”, a spus Ciucă.

În nota de fundamentare a proiectului de act normativ menţionat de premier se precizează că, în vederea stabilirii sumei de 45 de milioane de lei, s-a avut în vedere acordarea unui sprijin financiar de 50 de lei/zi/persoană găzduită pentru acoperirea cheltuielilor necesare pentru cazarea unui număr mediu de 15.000 cetăţeni străini sau apatrizi proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, pentru o perioadă de 60 de zile, potrivit Agerpres.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax