Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

1 Mai pe litoral cu mască de protecție la plajă și pe faleză. Obligativitatea va fi eliminată abia de la 1 iunie

Publicat

Românii care vor să petreacă  1 Mai pe litoral, vor fi obligaţi să poarte masca de protecţie atât pe faleză, cât şi pe plajă. Abia din 1 iunie măştile ar putea dispărea.

Masca va fi obligatorie pe plajă de 1 mai, conform unor surse Digi24. Există discuții în Guvern ca obligativitatea purtării măștii pe plajă să fie eliminată din 1 iunie. Același lucru ar putea fi prevăzut și pentru faleză. 

De asemenea, cluburile vor fi închise pe litoral de 1 Mai.

Ministrul de Interne, Lucian Bode:”În acest moment, reglementarea legată de mască este în vigoare. Masca este obligatorie a fi purtată.

Sigur, până în data de 1 mai, vom mai avea discuţii în Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă şi este posibil să discutăm şi despre o astfel de eventualitate de a limita purtarea măştii în anumite situaţii, în vârful muntelui sau la plajă.

Este o discuţie. Şi la restaurant nu mănânci cu mască. Sunt lucruri de bun simţ şi care pot fi analizate” a spus ministrul de Interne la începutul lunii aprilie. 

Restricţiile de 1 mai din România, asemănătoare cu cele din Spania

Oficialii spanioli au publicat pe data de 2 aprilie 2021 noile reguli de protecţie pentru evitarea unei noi infecţii în masă. Cetăţenii spaniolii sunt obligaţi să poarte masca de protecţie în spatiile închise cât şi deschise.

Până şi la plaja vor trebuie să aibă în permanentă masca de protecţie, fie că stau la bronzat fie că înoată.

Începând cu data de 31 martie, în ceea ce privește restricțiile de distanțare socială nu mai sunt valabile. În schimb turiștii care vor sa petreacă Săptămâna Sfântă pe plajele din Spania trebuie să fie la curent cu noile restricții.

„Obligativitatea de a purta mască în spații deschise, la soare, la piscină sau pe plajă este foarte dificil de aplicat”, a declarat Mila Montero, medic de boli infecţioase, Barcelona.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax