Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Românii cheltuie pe echipamente sportive de 2,5 ori mai puţin decât media europeană. Țara noastră, la coada clasamentului

Publicat

echipament sportivFiecare român a cheltuit, în medie, circa 42 de euro pe echipamente sportive în 2015, adică de aproximativ 2,5 ori mai puțin decât media europeană, arată calculele ZF pe baza unui studiu oferit de un retailer de echipamente sportive. 

Spre exemplu, în Cehia consumul mediu este de două ori mai mare decât în România, iar în Austria, ţara care cheltuie cei mai mulţi bani pentru sport, cheltuiala medie este de aproape 240 de euro.

Cifrele privind cheltuiala medie per capita plasează România la coada clasamentului european.

Cheltuiala medie per capita din fiecare ţară este dată de nivelul de dezvoltare al economiei respective şi de puterea de cumpărare.

Astfel, în Vest consumatorii au mai mulţi bani de dat pe astfel de produse pentru că ei cheltuie doar o pondere mică din venit pe produsele de bază.

În România doar pe alimente şi băuturi consumatorii dau o treime din venit. Dacă se adaugă şi utilităţile, carbu­ranţii şi alte forme de transport, suma rămasă pentru cheltuieli precum ieşitul în oraş sau pentru sport sunt foarte mici.

Mai mult, în România mulţi ani suma cheltuită pe articole spor­t a fost mică pentru că numărul celor care făceau sport era pe măsură.

sursa: zf.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax