Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Românii consumă din ce în ce mai mult, dar din împrumuturi. Specialiştii atrag atenţia asupra creşterii dobânzilor

Publicat

bani

Românii consumă din ce în ce mai mult, dar din împrumuturi. Conform cifrelor Băncii Naţionale, creditele de consum au crescut în preferinţele populaţiei, în ultimii ani. Doar în luna august, românii s-au împrumutat în valoare ce 2 mld. de lei, cu 14% mai mult faţă de anul trecut. Chiar dacă e o evoluţie normală, specialiştii atrag atenţia asupra creşterii dobânzilor.

În luna august au fost acordate împrumuturi pentru nevoi personale în valoare de peste 2 miliarde de lei, cu 17 milioane de lei mai mult faţă de anul trecut.

Ca să evite criza ulterioară, când se împrumută, românii trebuie să respecte câteva regului: să studieze piaţa, să fie atenţi la condiţiile din contract, dar mai ales la tipul de dobândă.

„Ar trebui să se orienteze către un credit cu dobândă fixă atunci când vorbim de credite de consum care sunt pe perioadă fixă. Le-ar asigura stabilitate şi cei care vor să rişte pot lua o dobândă variabilă, dar ar trebui să fie atenţi să nu mai fie alte costuri pe lângă ROBOR” spune Liviu Andrei, broker de credite.

În plus, specialiştii recomandă creditele de consum în lei. Datele arată că 4 din 10 credite sunt contractate în alte valute.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax