Connect with us
Publicitate

Actualitate

Românii consumă mai multă pâine neagră. Vânzările au crescut în ultimii doi ani şi vor ajunge la 10% anul viitor

Publicat

paine neagra graham Vânzările de pâine neagră au crescut semnificativ în ultimii doi ani, consumul ajungând la 7% din valoarea pieţei de pâine. Pentru anul viitor se estimează că va atinge o pondere de 10% din piaţă, după cum susţin reprezentanţii din industria de panificaţie din România.

„În ultimii doi ani s-au înregistrat creşteri semnificative ale vânzărilor de pâine neagră (pâine integrală, graham, de secară sau semialbă). Oamenii au început să fie conştienţi că această pâine face bine organismului şi o cumpără din ce în ce mai mult”, a declarat Aurel Popescu, preşedintele patronatului din industria panificaţiei Rompan.

El estimează că pâinea neagră, care a ajuns să acopere 7% din piaţa pâinii, va ajunge anul viitor la o cotă de 10%, reprezentând o creştere de peste 40 de procente.

Reprezentantul patronatului a arătat că în alte ţări din UE, consumul de pâine neagră depăşeşte 20% din piaţă.

„Înainte de 1989, în România se mânca pâine neagră, care era mai sănătoasă. După această perioadă, la noi s-a născut ideea că nivelul de trai este dat de consumul de pâine albă. În ultimii ani, însă, tendinţa este de creştere pentru consumul de pâine neagră, după câte observăm din vânzările noastre”, a adăugat Popescu.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate