Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Românii din Spania vor putea beneficia de dublă cetățenie. Acordul dintre cele două țări va fi semnat în curând

Publicat

Românii stabiliți în Spania vor putea avea dublă cetățenie. Fiind a doua comunitate străină, pe teritoriul Spaniei, românii vor beneficia de cetățenie spaniolă și română. 

Acest fapt va deveni realitate după ce premierul Spaniei va vizita România și va semna acordul dintre cele două țări. Negocierile au început în urmă cu mai mult timp, iar statutul de cetățean va aduce mai multe beneficii românilor de acolo.

Potrivit datelor oficiale, în Spania numărul românilor rezidenţi era de 629.755 de persoane la 1 ianuarie 2023. În realitate, numărul românilor prezenți în țara străină este de peste un milion.

Este a doua comunitate ca mărime din Spania, după cea a marocanilor.

Reprezentanții diasporei subliniază că acest statut le va facilita accesul la locuri de muncă mai bine plătite, în administrație și în sectoare precum ordinea publică și educația.

De asemenea, aceștia vor putea păstra și cetățenia română, eliminând obligativitatea renunțării la aceasta pentru a obține cetățenia spaniolă.

Așteptat să fie semnat în primele luni ale acestui an, acordul marchează o evoluție semnificativă în relațiile bilaterale și ar plasa România printre puținele țări cu care Spania are un astfel de acord de dublă cetățenie, alături de Portugalia și Franța.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax