Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Românii, în clasamentul ţărilor europene cu cei mai agresivi cetăţeni. Concluzii ale specialiştilor în psihologie

Publicat

violentaRomânia se află în clasamentul țărilor europene cu cele mai agresive comportamente. Sunt date confirmate de studiile Organizației Mondiale a Sănătății, dar și cele realizate de profesori renumiți de psihologie care se referă la actele repetate de violenţă, cunoscute sub numele de bullying.

Bullying-ul este un act comportamental repetat, îndreptat spre rănirea fizică sau mentală a unei persoane. Acesta a devenit în ultimii ani un fenomen în România.

Specialiştii străini au comparat datele statistice şi au stabilit că în ceea ce priveşte fenomenul de bullying şi victimizare, România este, de regulă, pe locul doi, după Lituania, şi înaintea Ucrainei.

Comportamentul violent este întâlnit la toate categoriile de vârstă, de la şcolari până la adulţi. Nu este vorba doar de manifestări fizice, ci şi de limbaj nonverbal.

„Ştim că programele (derulate în şcoli n.r.) pot reduce numărul acestor incidente cu 50% şi asta e important pentru că victimele bullying-ului suferă cad în depresie, îşi pierd stima de sine, chiar se sinucid”, prof. univ. Peter Smith, de la Universitatea din Londra.

Creşterea agresivităţii în România are mai multe explicaţii, spun specialiştii. Printre acestea şi faptul că societatea autohton este una masculină, orientată spre control.

„Este o proliferare a show-urilor TV de tip reality-show, care arată modele foarte rele de comportament şi de agresiune verbală şi care creează acel model pentru oameni să se comporte agresiv”, consideră Raymond Tafrate, Central University Connecticut.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax