Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Românii, în continuare mult mai săraci decât europenii: sunt cu 56% sub media UE în privinţa puterii de cumpărare. Studiu

Publicat

Puterea medie de cumpărare pe cap de locuitor în România este în anul 2023, de 7.738 euro, ceea ce înseamnă că românii sunt cu 56% sub media europeană şi coboară două locuri.

Potrivit studiului GfK Purchasing Power pentru România și Europa 2023, citat de Agerpres, puterea medie de cumpărare pe cap de locuitor în România în acest an a atins suma de 7.738 euro.

Aceasta indică o scădere, plasând românii cu 56% sub media europeană și coborându-i pe locul 33 în clasament.

Decalajul regional în România: București conduce

Deși primele 10 județe nu au suferit modificări în clasament, decalajul dintre regiunile cu putere de cumpărare redusă și puternică din

România continuă să se accentueze.

Bucureștiul rămâne în frunte, cu o putere de cumpărare de 15.314 euro pe cap de locuitor, aproape de 98% mai mare decât media națională.

Europa în 2023: Irlanda, în fruntea clasamentului

Studiul indică o creștere generală a puterii de cumpărare în Europa în 2023, cu Irlanda ca principal câștigător, urcând patru locuri și depășind cu 52% media europeană, ajungând la 26.882 euro pe cap de locuitor.

Tendințe și diferențe în Topul European

Cu toate că 16 țări din cele 42 analizate sunt peste media europeană, se remarcă o varietate semnificativă în puterea de cumpărare între țări.

Diferențele sunt evidente și în cadrul țărilor, cum ar fi Marea Britanie, unde există fluctuații, și în țări precum Cehia, Polonia și Franța, unde disparitățile regionale sunt evidente.

Studiul „GfK Purchasing Power Europe 2023” subliniază evoluția puterii de cumpărare în România și în întreaga Europă, evidențiind tendințele, discrepanțele regionale și schimbările notabile în clasamentul european.

Cu toate acestea, este important de remarcat că puterea de cumpărare este influențată și de evoluția prețurilor în 2023, punând în evidență complexitatea peisajului economic actual.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Cornelia

    marți, 14.11.2023 at 17:47

    Acum ne luam dupa studii, cine participa?
    Care 56%?Majoritatea, 90٪ suntem vai mama noastra, sau poate gresesc, ca de blec fraierime dei, ati spart milioane de euro, asa zic magazinele.Deci sa nu ne mai plangem,nu?

  2. pilu

    marți, 14.11.2023 at 21:35

    Păi nu asta este politica PSD-istă, ca să poată fi ridicaţi bugetarii şi specialii ? Asta. Deci să votăm cu înflăcărare ceea ce propune acest partid al săracilor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax