Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Românii pot solicita taxele de mediu pentru autoturisme. Guvernul a prelungit cu 5 ani termenul pentru depunerea cererilor

Publicat

Guvernul a aprobat miercuri, 29 iunie, o ordonanță de urgență privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule.

Actul normativ prevede prelungirea cu 5 ani a termenului până la care contribuabilii pot depune cererile de restituire a sumelor reprezentând taxa specială, taxa de poluare pentru autovehicule și timbrul de mediu.

Reprezentanții Guvernului consideră că măsura era necesară având în vedere că legislația națională trebuie armonizată principiilor Uniunii Europene în materie de restituire a taxelor încasate cu încălcarea dreptului unional.

Potrivit legislației naționale, românii au avut termen de doar un an (între 7 august 2017-31 august 2018) pentru depunerea cererilor de restituire, în condițiile în care, pentru restituirea creanțelor fiscale, dreptul de a le solicita se poate exercita în termen de 5 ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax