Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Românii preferă în continuare mașini și piese auto second hand. Creșteri semnificative în anul 2015 la achiziționarea de autoturisme

Publicat

masini auto parc Potrivit statisticilor realizate de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, în luna august s-au înregistrat din nou creșteri în ceea ce privește achiziționarea de autoturisme. Cele mai multe au fost la mașini și piese auto second-hand, semn că românii încă preferă mașinile rulate, mai ieftine, în defavoarea unora noi. În județul Alba au fost înregistrate în ultima lună din vară, un număr de 486 de autoturisme și în jur de 90 de autoutilitare.

În august s-au înregistrat în România 156.885 de autoturisme la mâna a doua, în comparație cu 139.244 înmatriculate anul trecut în aceeași perioadă. Și pe piața pieselor auto s-a înregistrat o creștere de 2,3 procente.

Acesta creștere a achizițiilor de piese auto este strâns legată de faptul că românii își cumpară mai multe mașini second-hand, care necesită în mod evident investiții mai multe în piese din cauza vârstei și uzurii.
În primele 8 luni ale acestui an s-au vândut 51.087 de mașini noi, aceasta cifră reprezintând o creștere de 11,05% față de aceeași perioadă a anului anterior, când s-au vândut 46.003 de automobile.

Este o creștere însemnată, însa o cifră destul de mică dacă facem o comparație cu cele achiziționte la mâna a doua; doar cea mai bine vândută marcă, Volkswagen, a înregistrat o cifra de 44.811 de unități înmatriculate.

Pe locul doi în topul celor mai bine vândute marci auto second hand se afla Opel cu 27.041 de unități înmatriculate, o crestere de 8,25 procente. Podiumul este completat tot de o companie germană, BMW cu 11.113 unități înmatriculate, o creştere surprinzătoare de 22,96 procente.

Clasamentul este completat de Audi cu 10.913 unități, cu o creștere de 18,66%, Skoda cu 7.314 unități, cu o creștere de 17,93%, Renault cu 6.534 unități, cu o crestere de 16,76%, Mercedes-Benz cu 5.882 unități, o creștere de 10,54% și Fiat cu 3.538 unități, cu o scăderea de 14,38%.

O situație inedită este legată de marca autohtona Dacia. Românii cumpără Dacii second-hand din străinătate. În fiecare lună a acestui an s-au cumpărat cel puțin 100 de auturisme Dacia rulate, aduse din afara țării.

La piese auto situația este asemănătoare, deoarece multe parcuri care se ocupă cu dezmembrările de autoturisme și comercializarea de piese auto second hand cumpără mașini rulate tot din străinătate.

Motivele sunt destul de simple: o mașină care a rulat pe drumurile din afară este mai puțin uzată, străinii respectă calendarul de service al mașinii mai bine, iar preţurile sunt de obicei mult mai mici, așa că parcurile de dezmembrări sunt pline de mașini aduse din Germania sau Anglia.

sursa: business24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax