Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Românii preferă leacurile ”băbești” în sezonul rece. O țuică și un vin fiert în loc de vaccin antigripal

Publicat

Mai mult de jumătate dintre români nu s-au vaccinat vreodată împotriva gripei, potrivit unui studiu. În anul 2017 au fost înregistrate la nivel național 128 de decese cauzate de forme complicate de gripă. Dintre cei intervievați, cei mai mulți au răspuns că evită să se vaccineze pentru că nu consideră acest lucru necesar. La sate oamenii încă preferă să se trateze natural cu un pahar de țuică, un vin fiert sau cu șosete băgate în oțet.

Anual, aproape un milion de români fac gripă, în jur de 100.000 de oameni săptămânal, iar cele mai sigure victime ale virusului sunt copiii.

Nici vizita la medicul de familie pentru vaccinare nu este printre priorităţile românilor. Oamenii preferă să-şi aerisească locuinţele şi să fie atenţi doar la igiena personală, potrivit unui studiu recent. Deşi controversată, medicii atrag atenţia că tot vaccinarea antigripală este cea mai eficientă măsură pentru prevenţie.

„Gripa poate să aibă o evoluţie prelungită şi, în timp, cei care au şi afecţuni pe lângă, vor face forme severe ajungând la complicaţii respiratorii, diverse boli bacteriene şi, în final, chiar la deces.

Bolnavii cu afecţiuni cardio-vasculare şi pulmonare, diabeticii, gravidele şi copiii de până în cinci ani sunt cei mai vulnerabili pacienţi în faţa virusului gripal. La noi, puţin peste un milion oameni îşi fac vaccinul care, uneori, poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte”, a explicat medicul Adrian Marinescu.

La sate, unde cu greu găseşti o farmacie, bătrânii încă prepară leacurile de odinioară. O localnică a declarat că un remediu pentru cei mici care au răcit sunt şosetele băgate în oţet și puse în picioarele copiilor.  Iar pentru bărbați remediul cel mai bun împotriva gripei sau a răcelii este o ţuică fiartă sau un vin fiert cu piper.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că, la nivel global, epidemiile anuale vor face până la 650.000 de decese.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. eu

    vineri, 14.12.2018 at 21:00

    m-am vaccinat antigripal…. si acum bolesc de nu ma vad…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax