Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Românii preferă leacurile ”băbești” în sezonul rece. O țuică și un vin fiert în loc de vaccin antigripal

Publicat

Mai mult de jumătate dintre români nu s-au vaccinat vreodată împotriva gripei, potrivit unui studiu. În anul 2017 au fost înregistrate la nivel național 128 de decese cauzate de forme complicate de gripă. Dintre cei intervievați, cei mai mulți au răspuns că evită să se vaccineze pentru că nu consideră acest lucru necesar. La sate oamenii încă preferă să se trateze natural cu un pahar de țuică, un vin fiert sau cu șosete băgate în oțet.

Anual, aproape un milion de români fac gripă, în jur de 100.000 de oameni săptămânal, iar cele mai sigure victime ale virusului sunt copiii.

Nici vizita la medicul de familie pentru vaccinare nu este printre priorităţile românilor. Oamenii preferă să-şi aerisească locuinţele şi să fie atenţi doar la igiena personală, potrivit unui studiu recent. Deşi controversată, medicii atrag atenţia că tot vaccinarea antigripală este cea mai eficientă măsură pentru prevenţie.

„Gripa poate să aibă o evoluţie prelungită şi, în timp, cei care au şi afecţuni pe lângă, vor face forme severe ajungând la complicaţii respiratorii, diverse boli bacteriene şi, în final, chiar la deces.

Bolnavii cu afecţiuni cardio-vasculare şi pulmonare, diabeticii, gravidele şi copiii de până în cinci ani sunt cei mai vulnerabili pacienţi în faţa virusului gripal. La noi, puţin peste un milion oameni îşi fac vaccinul care, uneori, poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte”, a explicat medicul Adrian Marinescu.

La sate, unde cu greu găseşti o farmacie, bătrânii încă prepară leacurile de odinioară. O localnică a declarat că un remediu pentru cei mici care au răcit sunt şosetele băgate în oţet și puse în picioarele copiilor.  Iar pentru bărbați remediul cel mai bun împotriva gripei sau a răcelii este o ţuică fiartă sau un vin fiert cu piper.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că, la nivel global, epidemiile anuale vor face până la 650.000 de decese.

sursa: digi24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. eu

    vineri, 14.12.2018 la 21:00

    m-am vaccinat antigripal…. si acum bolesc de nu ma vad…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Oprirea interzisă pe strada Mihai Viteazul din Alba Iulia. Restricţii pe un tronson

Publicat

oprire interzisa

Primăria Alba Iulia anunţă restricţii de oprire pe strada Mihai Viteazul din centrul oraşului. “Începând cu data de 21.03.2019 s-au instituit restricții de oprire a vehiculelor pe str. M. Viteazul sectorul cuprins între intersecția cu str. O.Goga și intersecția cu str. L.Blaga”, anunţă Primăria.

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Autobuze electrice și stații de încărcare de 43 de milioane de lei, la Alba Iulia. A fost demarată achiziția

Publicat

autobuz electric

Alba Iulia va beneficia de 13 autobuze electrice achiziționate printr-un proiect național de reînnoire a materialului rulant pentru transport urban. Valoarea totală a acestui proiect depășește 43 de milioane de lei, din care puțin peste 850.000 de lei reprezintă contribuția orașului. Pe lângă autobuze, vor fi cumpărate 13 stații de încărcare lentă și 4 stații […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

APIA: Ajutor de 14,7 euro/ hectar pentru fermierii care au culturi pe terenuri arabile. Cine primeşte mai mult

Publicat

teren agricol agricultura

Ajutorul acordat fermierilor din bugetul naţional pentru culturile amplasate pe teren arabil în anul de cerere 2018 a fost stabilit la 14,7033 euro/hectar, plafonul total alocat acestui sprijin – Ajutorul Naţional Tranzitoriu (ANT1) – fiind de aproximativ 102,36 de milioane de euro, a anunţat, miercuri, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Cea mai […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Conturile deschise la Revolut nu pot fi poprite de ANAF. Care ar fi motivul

Publicat

revolut card

ANAF nu ar putea bloca sumele din conturile românilor, deschise la Revolut, pentru că aceasta nu este instituţie de credit. Totuși, Revolut, ca entitate economică are deschise conturi bancare. Revolut este o instituție care emite monedă electronică și care oferă o alternativă la multe operațiuni bancare pe care un client le-ar putea face, cu excepția […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate