Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Unde preferă românii să își petreacă Revelionul. TOP destinații europene

Publicat

În contextul pregătirilor pentru Revelionul din 2023, românii își îndreaptă atenția către destinațiile europene, conform datelor furnizate de o agenție de turism online.

Biletele de avion devin tot mai accesibile, variind de la 36 de euro pentru ruta București – Viena, până la 816 euro pentru cea către Dubai, potrivit Agerpres.

Europa, alegerea dominantă a românilor pentru Revelion

Peste 95% dintre rezervări au fost efectuate pentru destinații europene, arată statistici Vola.ro. Italia se situează în fruntea preferințelor, cu 22% din rezervări, urmată de Marea Britanie (14%) și Germania (9%).

Mulți români aleg să petreacă sfârșitul anului în țări unde există comunități semnificative de concetățeni, precum Franța, Austria, România, Spania, Belgia, Irlanda și Grecia.

Orașe iconice pentru revelionul românilor

  • Londra, Paris, Milano, Viena și Roma se află în topul preferințelor, fiind recunoscute drept destinații ideale pentru city-break-uri
  • Lista este completată de Bruxelles, Dublin, München, Veneția și Atena, toate atrăgând călătorii români pentru a sărbători finalul anului

Aeroportul Otopeni – Principalul hub al zborurilor de revelion

Aeroportul Internațional Henri Coandă din Otopeni va continua să fie aglomerat, cu 83% dintre zborurile rezervate pentru Revelion operate aici.

Alte aeroporturi importante din țară:

  • Iași
  • Cluj-Napoca
  • Timișoara
  • Sibiu
  • Bacău
  • Craiova
  • Suceava
  • Oradea

Diversitate de tarife, cu o medie de 198 euro

Tariful mediu plătit pentru un bilet de avion în perioada Revelionului se situează la 198 de euro.

De la cel mai accesibil bilet de 36 de euro pe ruta București – Viena, până la cel mai scump de 816 euro către Dubai, opțiunile sunt variate.

Cea mai ieftină rezervare a fost de 49 de euro pentru un singur pasager (București – Tirana), în timp ce cea mai scumpă a ajuns la 2904 euro pentru 10 pasageri (București – Larnaca).

Rezervări în avans și ședere medie de 4-5 zile

Mai mult de jumătate dintre români și-au făcut planurile pentru Revelion cu 30-90 de zile înainte de data zborului, indicând o stabilitate crescută în industria aviatică în comparație cu lunile anterioare.

Durata medie a șederii la destinație este estimată la 4-5 zile, reflectând dorința de a profita la maximum de scurta vacanță de sfârșit de an.

Un aspect interesant este că prima rezervare pentru Revelion a fost realizată încă din aprilie 2023, semn al planificării și anticipării crescute din partea călătorilor români.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax