Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Românii, printre cei mai optimiști față de viitorul Uniunii Europene. Rezultatele unui sondaj eurobarometru

Publicat

comisia europeana Românii se numără printre cei mai optimiști cetățeni din Uniunea Europeană față de viitorul UE. Cu toate acestea, imaginea prezentă a blocului comunitar s-a deteriorat semnificativ în ochii românilor, în ultima perioadă, relevă un sondaj eurobarometru emis în luna iulie de Comisia Europeană. Printre cele mai îngrijorătoare probleme în percepția cetățenilor din România sunt imigrația și terorismul, deși aceste fenomene nu au vizat țara noastră, în această perioadă.

Potrivit datelor colectate în mai 2016, 70% din respondenții din România s-au declarat total optimiști față de viitorul Uniunii Europene, iar 26% au spus că sunt total pesimiști. Se obserervă o ușoară deteriorare asupra percepției românilor față de viitorul UE, comparativ cu eurobarometrul similar realizat în noiembrie 2015, când 73% dintre respondenții din România se declarau total optimiști față de viitorul UE.

Românii rămân pe poziția a doua la capitolul euro-optimism, în totalul celor 28 de țări membre UE . Pe primul loc sunt irlandezii: 77% cred în viitorul UE, iar 18 nu cred. În rândul cetățenilor din statele foste comuniste, românii sunt cei mai încrezători în viitorul UE. De exemplu, 58% dintre bulgari sunt optimiști față de viitorul UE, iar la unguri, doar 44%, același nivel înregistrat în Marea Britanie, care tocmai a votat pentru ieșirea regatului din blocul comunitar.

Pe poziția a treia sunt respondenții din Malta –  67% optimiști în viitorul UE.

La polul opus sunt grecii: 70% pesimiști față de viitorul UE și 28% optimiști. În Cipru, 54% sunt pesimiști, iar 40% sunt optimiști față de viitorul UE. Germania încheie „podiumul din coadă”: 51% optimiști, 40% pesimiști.

În Marea Britanie, unde populația avea să se exprime, în 23 iunie, în referendum, pentru părăsirea UE, în luna mai 44% dintre respodenți s-au declarat optimiști față de viitorul Uniunii Europene, iar 46% pesimiști.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax