Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Românii şi datoriile la bănci sau la alte persoane: Doi din trei cetăţeni au restanţe şi majoritatea sunt sume peste 5.000 de lei

Publicat

După ce s-au împrumutat de la bănci sau de la rude fie pentru a-şi cumpăra case sau maşini, fie pentru a-şi dota gospodăria, românii recunosc că “au emoţii” privind ziua de mâine. Doi din trei români sunt îndatoraţi, în jumătate din cazuri sumele datorate depăşind 5.000 de lei, potrivit unui studiu realizat la solicitarea firmei Kruk România, specializată în recuperarea de creanţe.

„Două treimi dintre debitori au împrumutat bani de la bănci, iar 20% de la rude”, a declarat luni într-o conferinţă de presă antropologul Vintilă Mihăilescu, coordonatorul studiului.

Peste 40% dintre români consideră că banii contează cât să aibă un trai decent, iar 21% spun că e bine să ai cât mai mulţi bani, iar cine nu recunoaşte acest lucru minte sau este ipocrit.

Mai mult de o treime dintre respondenţi spun că îşi doresc să aibă mai mulţi bani decât au în prezent.

„Când vine vorba de datorii, românii trăiesc mai multe emoţii decât polonezii, aceştia având o atitudine mai pragmatică”, a afirmat Iwona Slomska, membru al Consiliului de Administraţie al Grupului Kruk din Polonia, responsabilă de comunicare şi marketing.

Peste jumătate dintre respondenţi au menţionat că părinţii lor îşi permiteau mai multe la vârsta lor şi că aveau mai puţine datorii.

În România, studiul a fost realizat online în perioada 1-12 mai pe un eşantion de aproape 5.000 de persoane.

Compania Kruk este specializată în managementul integrat al creanţelor, având clienţi atât din sectorul financiar, cât şi companii.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax