Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Românii vaccinați, infectați cu COVID, vor sta în izolare 7 zile. Cât vor sta acasă cei nevaccinați, dacă sunt depistați pozitiv

Publicat

Persoanele vaccinate care sunt depistate pozitiv cu COVID-19 vor sta în izolare doar șapte zile, a explicat secretarul de stat din ministerul Sănătății, Adriana Pistol. De asemenea, persoanele nevaccinate care devin pozitive vor fi izolate pentru o perioadă de 10 zile. 

„Persoanele vaccinate și persoanele care sunt foste bolnave în ultimele șase luni au deja un anumit grad de protecție prin imunitatea dobândită, motiv pentru care perioada de transmitere a îmbolnăvirii este mult mai scurtă. Acesta este și motivul pentru care am hotărât că 5 zile sunt suficiente, aici vorbim de carantină, nu persoanele bolnave. Cele care sunt bolnave vor fi izolate timp de 7 zile.

Citește și Perioada de carantină COVID se reduce, diferențiat pentru vaccinați și nevaccinați. Carantină și pentru contacții vaccinați

Izolarea este o măsură aplicabilă persoanei pozitive, care dacă este vaccinată și fost bolnavă va sta în izolare 7 zile. 

Carantinarea se aplică persoanelor sănătoase, care fie sunt contact direct cu un confirmat fie sosesc din zona roșie, din alte țări.

Persoanele care sunt nevaccinate și devin pozitive vor fi izolate pentru o perioadă de 10 zile, evident asta dacă forma de îmbolnăvire este o formă ușoară, medie, care permite această perioadă. Pentru formele severe este evident că vor fi spitalizate atât cât este necesar”, a explicat Adriana Pistol, vineri, într-o conferință de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Petru

    vineri, 07.01.2022 at 18:34

    Specialista hotărăște.Dacă e așa de sigură să ne spună când se termină covid-ul.
    Mai bine ar lăsa adevărații specialiști să se pronunțe.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax