Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Românii vor putea avea mai mulți angajatori în baza unui singur contract. Proiect pentru flexibilizarea angajărilor

Publicat

birou-gol-zile-libere-e1519215884228

O modificare importantă în privința contractelor de muncă pentru anumite categorii de români, grație unui proiect depus de Raluca Turcan (deputat PNL). 

Proiectul prevede apariția unor contracte de muncă atipice, cu mai mulți angajatori. Astfel, un angajat va putea munci pentru mai multe firme, în funcție de necesitățile angajatorilor.

Angajații nu vor fi nevoiți să aibă mai multe contracte cu timp parțial de muncă cu mai mulți angajatori în paralel, ci un singur contract cu toți și se va prezenta la locul de muncă unde va fi nevoie de serviciile sale.

În plus, vor putea avea venituri mai mari, în funcție de numărul de ore muncite suplimentar, potrivit proiectului prezentat de Raluca Turcan.

Un alt proiect depus de Raluca Turcan prevede flexibilizarea programului de muncă prin măsuri de tipul kurzarbeit și somaj tehnic. Dacă va trece, legea va permite ca aceste măsuri să poată fi decise și la nivel local și să fie aplicate în situații de criză, prin Hotărâre de Guvern sau prin decizii ale Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax