Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Românul care a stat 8 ani într-o închisoare din China își lansează o carte la Alba Iulia: ”Păturica roz” de Marius Balo

Publicat

Teologul Marius Balo, care a fost întemnițat pe nedrept în China comunistă timp de 8 ani, între 2014 și 2022, își prezintă marți, 9 aprilie, la Alba Iulia, romanul autobiografic ”Păturica Roz”. 

Evenimentul are loc începând cu ora 18, în Aula „Dumitru Stăniloae” a Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia (Bdul 1 Decembrie 1918 nr. 13.

Romanul lui Marius Balo spune povestea celor 8 ani petrecuți ”în cuptorul babilonic al durerilor amare și a traseului spiritual pe care l-am parcurs în acest răstimp învolburat”.

Marius Balo este teolog, pasionat de limba și literatura engleză.

YouTube video

A făcut studii teologice la Cluj și New York și a fost profesor în China, unde, sub o acuzație pe care el o consideră falsă, a stat în detenție.

În închisoarea chineză a început să scrie proză, multe dintre paginile acelei perioade aflându-se la baza acestui roman, care constituie debutul său editorial.

”Un profesor român este arestat în China. Are 33 de ani și nu înțelege pentru ce e arestat”.

Aceasta este premisa romanului semnat de Marius Balo, scriere autobiografică, o mărturie despre libertate, dragoste și speranță într-un univers kafkian.

Marius Balo, deținut în China comunistă

Marius Balo s-a stabilit în China în 2010, fiind angajat ca expert în cadrul Grupului de Tehnologie şi Educaţie XinDongFang din Beijing.

Din 2013, românul a ocupat postul de profesor la Universitatea Renmin din Beijing. El a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru o infracţiune de fraudă contractuală.

La revenirea în ţară, Marius Balo a povestit calvarul prin care a trecut. A stat într-o cuşcă de 12 metri pătraţi în care se aflau 12 persoane şi în care nu exista nicio piesă de mobilier, fiind în schimb un televizor la care deţinuţii erau obligaţi să se uite timp de o oră în fiecare zi la propagandă.

De asemenea, erau obligaţi să doarmă pe spate, având o lumină puternică în ochi.

Potrivit editurii, romanul este un emoţionant periplu autobiografic, cu accente lirice şi secvențe memorabile, care captivează şi impresionează profund, în egală măsură.

Întâlnirea cu Marius Balo va fi una interesantă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax