Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Românul care inventat DVD-ul vine la Alba Iulia. George Haber participă la RePatriot Summit

Publicat

George Haber, românul care a inventat DVD-ul va fi prezent la Alba Iulia, în perioada 4-7 octombrie în cadrul conferinței „RePatriot Summit” eveniment ce reunește 100 de oameni de succes din România.

Povestea lui George Haber, este desprinsă parcă dintr-o carte care te ține cu sufletul la gură cu fiecare fragment pe care îl citești.

Haber s-a născut în anul 1954 într-o familie de evrei, mama supraviețuitoare a Holocaustului în lagărul de la Auschwitz iar tatăl a fost deportat într-un lagăr din Ucraina.

În anul  2006 a acrordat un inverviu pentru Business Magazin în care a detaliat modul cum a ajuns pasionat de tehnologie.

De la dezmembrarea unui televizor și refacerea lui a mai fost doar un pas până la construcția de boxe și amplificatoare pentru formația sa de rock în care activa pe vremea cand era elev de liceu, alături de Adrian Pintea.

După terminarea liceului Haber s-a mutat în Israel, unde a urmat cursurile unei facultatăți de tehnică.Tot în Israel a deschis și o discotecă care aduna peste 1000 de oameni dornici de distracție, boxele, amplificatoarele, ba chiar și orga de lumini era construită tot de el.

Peste ani George Haber a înființat firma CompCore Multimedia, care a dezvoltat tehnologia rulării filmelor pe calculator și a devenit între timp cunoscutul suport optic DVD-ul.

Al doilea mare proiect al său GigaPixel a fost compania care producea în anul 1997, procesoarele grafice pentru primul PlayStation și după a semnat un contract cu gigantul Microsoft pentru a produce tehnologia plăcii grafice a X-boxului.

În prezent George Haber este managing partner al Cresta Fund şi fondator & preşedinte al companiei Crestatech.

Motto-ul său în viață este: ”Dacă ceva poate fi făcut în software, va fi făcut”

Între 4 și 7 octombrie, George Haber va fi prezent la Alba Iulia în cadrul evenimentului RePatriot Summit, conferință care strânge 100 de români ce au excelat în afara granițelor dar și pe teritoriul țării.

„În perioada 4-7 octombrie 2018, chemăm alături de noi, la “RePatriot Summit – Noi facem România mai bună!“, oameni de afaceri români de succes din Țară și din Diaspora, purtători ai credinței că “se poate!”, să pornim noi parteneriate strategice și de afaceri pentru următorii 100 de ani. Vom explora astfel subiecte legate de oportunitățile de afaceri pe care România le oferă și cum arată contextul pentru demararea acestora, dar și cum putem consolida punțile de colaborare și promovare reciprocă între noi.” transmit organizatorii evenimentului

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate