Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Românul din Dumbrăveni care a inventat un cuvânt nou, folosit acum în toată lumea. Cine este acesta

Publicat

S-a născut în Dumbrăveni, acum 52 de ani, a studiat în Massachusetts după ce părinţii săi au emigrat în Statele Unite și a inventat un cuvânt care este acum folosit în toată lumea. Horace Dediu este un analist româno-american, axat pe telefonia mobilă și, îndeosebi, pe compania Apple.

Potrivit Business Insider, acesta a inventat termenul de „micromobilitate”, care se referă la categoria de transport cu vehicule mici.

Românul este cunoscut pentru analizele lui referitoare la strategia de business Apple şi pentru predicţiile referitoare la evoluţia companiei. Ţine şi câteva podcasturi pe temele studiate de el, potrivit digi24.ro

Dediu locuieşte în Helsinki (Finlanda) și este absolvent de ingineria computerelor la Tufts University și al unui program MBA în administrarea afacerilor de la Universitatea Harvard.

A inventat termenul de „micromobilitate”, care se referă la categoria de transport cu vehicule mici, uşoare, folosite de obicei cu viteze mai mici de 25 km/oră şi conduse de utilizatori – printre acestea se numără bicicletele – electrice sau nu, scuterele electrice, trotinetele etc.

Termenul a fost folosit pentru prima dată de el într-un discurs din 2017, la un festival tehnologic din Copenhaga – ideea acestuia poate fi asemănată cu microcomputing-ul, în care miniaturizarea modalităţilor de transport pentru călătorii pe distanţe scurte este similară cu miniaturizarea microcomputerelor în scopul folosirii personale.

„Acum sunt un analist care lucrează singur încercând să explice multe lucruri, cele mai multe dintre acestea fără succes”, se autodescrie el pe profilul personal de LinkedIn.

sursă: digi24.ro

sursă foto: evolvearena.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate