Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Romanul “Solenoid” al lui Mircea Cărtărescu a fost premiat de Los Angeles Times: ”Încă nu-mi vine să cred că am câștigat”

Publicat

Scriitorul Mircea Cărtărescu a primit premiul pentru cel mai bun roman de ficțiune, ”Solenoid”, acordat de Los Angeles Times. 

Este unul dintre cele mai prestigioase premii literare din SUA.

”Mulțumesc juriului Los Angeles Times Book Prize! Mulțumesc ICR NY pentru recentul turneu american! Încă nu-mi vine să cred că “Solenoid” a câștigat acest premiu, unul dintre cele mai importante din USA” a trasmis Mircea Cărtărescu.

”O poveste enigmatică despre artă și viață în Bucureștiul comunist, un roman de debut plasat într-un cartier roșu din Pakistan, o poveste arzătoare pentru tineri adulți plasată în Cehoslovacia din era sovietică — precum și reexaminări ale lui J. Edgar Hoover, Jim Crow era și nu numai — se numără printre câștigătorii celei de-a 43-a ediții Los Angeles Times Book Prizes, acordate vineri seara în timpul unei ceremonii la Auditoriul Bovard al USC” scrie Los Angeles Times.

Mircea Cărtărescu a luat acasă premiul de ficțiune pentru „Solenoid”, o explorare borgesiană a vieții și a artei în care au izbucnit diferite dimensiuni monstruoase în România comunistă, au adăugat jurnaliștii americani.

Cărtărescu s-a născut pe 1 iunie 1956, în Bucureşti. A absolvit Facultatea de Limba şi Literatura Română a Universităţii din Bucureşti în 1980.

În prezent este profesor dr. în cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti. Este poet, prozator, eseist, critic literar şi publicist.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax