Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Romaqua Group care deține o fabrică de bere la Sebeş a detronat PepsiCO pe piaţa băuturilor răcoritoare din România

Publicat

Romaqua Grup,  care deține o fabrică de bere în judeţul Alba a reuşit să întreacă,pe piața din România, una dintre cele mai mari companii americane de băuturi răcoritoare.  Romaqua Group, a reușit să se claseze pe locul doi pe piaţa răcoritoarelor, surclasând gigantul american PepsiCo. Proprietarii buiness-ului Romaqua Group sunt Octavian Creţu şi Nicolae Palfi. Grupul  deţine şi fabrica de bere Albacher din Lancrăm- Sebeş.

În prezent compania produce şi distribuie branduri precum Borsec, Aquatique, Giusto, Quick Cola, Lămâiţă, Metropolitan Cafe sau berea Albacher. Anul trecut a raportat afaceri de 587,8 milioane de lei (133,2 milioane de euro), cu 5,7 milioane de lei (1,2 milioane de euro) peste principalul competitor SC QAB SRL, divizia de băuturi a PepsiCO.

Vânzările de ape minerale au făcut ca Romaqua să devină astfel noul număr doi pe o piaţă dominată încă de Coca Cola. Compania românească are în jur de 2.000 de salariaţi şi un profit net de 1,3 milioane de lei (310.000 de euro), faţă de o pierderă netă de 1,1 milioane de lei în 2012. Comparativ cu anul anterior, business-ul Romaqua a scăzut cu 2%.

Fabrica din Sebeş, amplasată lângă DN1 pe teritoriul localităţii Lancrăm, a fost inaugurată în 2008, după o investiţie de 40 de milioane de euro. Construcţia fabricii „Albacher” a fost ţinta unor scandaluri legate de terenul pe care s-a construit unitatea, de către “Romaqua Group Borsec”, dar şi de vânzări de beton „la negru” pentru construcția fabricii. Dacă în primul caz toți consilerii Sebeșului în frunte cu actualul primar Alexandru Dăncilă au fost achitați de instanțe, după ce au fost acuzați de DNA că au vândut terenul pentru Romaqua Grup la un preț mult mai mic decât cel de pe piață,  în cazul cantităților de beton fictive pentru construcției fabricii, Luca Anversa, patronul italian al firmei care a livrat betonul a fost condamnat la închisoare cu suspendare după ce a făcut o înțelegere cu procurorii. DIICOT nu au  atacat sentința cu recurs..

foto: adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax