Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Romeo Opruța, subofițerul ISU Alba, acuzat de trafic de influență va fi cercetat în stare de libertate. Are interdicția de a părăsi localitatea

Publicat

Direcția Generală Anticorupție a emis, în cursul serii de luni, ordonanță de reținere pe numele unui subofițer din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba. Acesta a fost prezentat astăzi Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă sub acuzația de trafic de influență.

Instanța a respins în această după-amiază propunerea procurorilor de arestare preventivă și a dispus înlocuirea acesteia cu interdicția de a părăsi localitatea pentru 30 de zile. Romeo Opruța va fi cercetat în continuare în stare de libertate.

Potrivit șefului ISU Alba, colonelul Dorel Sofica, în cursul zilei de luni a fost anunțat de procurorii DGA că urma să primească la sediul Inspectoratului vizita oamenilor legii care doreau să-l cheme la audieri pe subofițerul Romeo Opruța. Sofica a precizat că nu a fost informat oficial de acuzațiile care i se aduc subordonatului său, dar că faptele nu ar avea legătură cu activitatea sa de serviciu.

UPDATE: Potrivit primelor informații furnizate de reprezentanții DGA, subofițerul ar fi intrat în vizorul oamenilor legii după ce ar fi facilitat unei persoane accesul la un profesor din cadrul Universității „1 Decembrie” din Alba Iulia cu scopul de a interveni pe lângă acesta pentru a promova examenele. În schimbul acestei intervenții, Romeo Opruța ar fi pretins și primit suma de 100 de euro. Potrivit procurorilor, Opruța ar fi pretins acești bani, dar nu ar fi reușit să intervină pe lângă profesorul respectiv, astfel că persoana și-a cerut banii înapoi. Opruța a returnat însă doar 60 de lei din totalul de 100 de euro pe care îi avea de înapoiat.

Comunicatul Tribunalului Alba:

„Astăzi, 17.10.2012, Tribunalul Alba a respins propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba privind arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpatului Opruţa Petru Romeo, subofiţer în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, acuzat de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Tribunalul Alba a dispus faţă de inculpat măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, respectiv municipiul Alba Iulia, pe o perioadă de 30 de zile şi respectarea următoarelor obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală, sau după caz, la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să se prezinte la organul de poliţie desemnate cu supravegherea şi anume Poliţia Municipiului Alba Iulia, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme.

Instanţa atrage atenţia inculpatului că în caz de încălcare cu rea-credinţă a  măsurii sau a obligaţiilor ce îi revin, se va  lua faţă de el măsura  arestării preventive.

Hotărârea Tribunalului Alba nu este definitivă, poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore de la pronunţare iar competenţa de soluţionare a recursului revine Curţii de Apel Alba Iulia”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

17 Comentarii

17 Comentarii

  1. MIHAI

    miercuri, 17.10.2012 at 12:16

    ACESTE ANCHETE AR TREBUII FACUTE MAI DES SI MAI AMPLE SI PENTRU CEI DE LA CORPUL DE CONTROL ISU ALBA CARE PRETIND MITA SI FOLOASE MATERIALE PENTRU AVIZE FAVORABILE FIRMELOR !

  2. MIHAI

    miercuri, 17.10.2012 at 12:24

    ACESTE ANCHETE AR TREBUI FACUTE MAI DES SI MAI AMPLE NU DOAR LA RECLAMATIILE CETATENILOR, SI PENTRU CEI DE LA CORPUL DE CONTROL ISU ALBA CARE PRETIND BANI SI FOLOASE MATERIALE INTR-UN CUVANT MITA PENTRU AVIZE FAVORABILE FIRMELOR!!!

  3. cristi

    miercuri, 17.10.2012 at 14:51

    asa am patit si eu cu un gunoi ca si asta de la ISU alba o venit sami ceara bani la societatea pe care o detin pentru nereguli inventate ca sai dau ceva ,oricum o sa fac plangere la DNA rusine sa va fie cu asemenea gunoaie ce nu au ce cauta la aceste institutii de stat tot pe banii nostri

    • virgil

      miercuri, 17.10.2012 at 15:17

      Cristi, nu te cred…si la mine au fost si nu au pretins nimic….din contra m-au ajutat

  4. virgil

    miercuri, 17.10.2012 at 15:11

    Cristi, nu te cred…si la mine au fost si nu au pretins nimic….din contra m-au ajutat

  5. aditzu

    miercuri, 17.10.2012 at 15:34

    Cristi cred ca esti rautacios. De ce nu ai facut plangerea la momentul respectiv?

  6. Intrebare

    miercuri, 17.10.2012 at 17:29

    O intrebare pentru toti cei care au postat aici – daca ati constatat nereguli in activitatea celor din corpul de control, de ce nu ati apelat telefonul verde de la Anticoruptie ? Nu de alta, dar in stilul asta de a scrie aberatii pe internet se incadreaza doar cei fara caracter, care stiu doar sa arunce cu noroi in munca unor oameni pe care nici macar nu ii cunosc.
    Asumati-va raspunderea, voi cei care aruncati cu noroi, dati nume, fapte concrete si furnizati probe, sub propria voastra semnatura si fara a va ascunde in anonimat.
    Si inca ceva – incercati sa respectati ceea ce unii dintre oameni nu pot face – adica ceea ce fac cei din ISU, indiferent de comaprtimentele unde lucreaza.
    Sper sa nu vina peste judet vreun incendiu de proportii, sa nu va arda casa, sa nu va fie inundate gospodariile, sa nu fiti afectati de vreun cutremur, sa nu aveti nevoide de descarcerare sau de SMURD, si nici macar sa nu fiti pusi in situatia in care animalul vostru de companie sa trebuieasca sa fie coborat din vreun pom.
    Pentru ca doar atunci veti fi NEVOITI sa renuntati la rautati sau propriile frustrari, si sa apelati la acesti oameni care incearca si, de multe ori, reusesc, cu resurse foarte limitate, sa-si faca datoria.

  7. aristotel

    miercuri, 17.10.2012 at 19:29

    cat de retardati sunteti unii , aviz ” cristi ” . Tu nu vezi ca ce scrie in articolul acesta nu are nici o legatura cu isu alba ? . ineptule . Ce e mai nasol , ca se precizeaza ca respectivu lucreaza la isu alba , institutie ce nu are nici o legatura cu traficul lui de influentza de la universitatea 1 decembrie . Ce nu inteleg si din partea jurnalistilor care publicati articolele , ce legatura are unde lucreaza omu ala , daca el are probleme la facultate , nu la serviciu ?!?!?! ?

  8. Ion

    miercuri, 17.10.2012 at 20:42

    Inca o dovada ca DNA si DGA sunt unele dintre cele mai penibile institutii din Romania ( de magistrati nici nu mai zic).
    Pai asta e caz de arestare/retinere domnilor procurori ?
    Tare mi-as dori sa va vad familiile puse in situatia de a avea un membru dupa gratii si macar pentru 24 de ore.
    Voi emiteti mandate de retinere de parca ati da amenzi de circulatie.
    Si asta in timp ce adevaratele fapte de coruptie cu efecte negative asupra populatiei sunt tratate cu spatele.
    RUSINE DNA/DGA.

  9. lili

    miercuri, 17.10.2012 at 20:42

    deci la facultatea 1 decembrie toți cei care au promovat examene și care promovează examene au promovat cu mită,este trist, dar încep să cred că este adevărat,oare câți ori fi,c-a voi?

    • pentru lili

      joi, 18.10.2012 at 00:18

      „c-a” mine sunt multi… am terminat 1 Decembrie si stiu sa scriu corect! Am luat toate dictarile lui G.G.Neamtu cu maxim de puncte! Asta iti spune ceva?

  10. raspuns pt o intrebare

    joi, 18.10.2012 at 10:44

    Asculta intrebatu-le ce raspuns iti dau eu pt cei din isu ce isi risca viata.. tot respectu-l dar nu cred ca a fost vreunul obligat sa faca asa ceva fiecare putea sa-si aleaga orice meserie din lume corect…si cred ca sunt platiti pt asta sau nu stiu eu si o fac din voluntariat..:) cred ca mai repede s-ar potrivi „cui nu-i place e liber sa plece”..iar despre incendii de proportii ,cutremure,inundatii sau purcei prin copaci ce trebuie sa-i dea jos nu cred ca va fi vreo problema ca doar si ei traiesc in aceeasi comunitate de oameni si pot avea aceeasi soarta…:)

  11. harponel

    joi, 18.10.2012 at 12:27

    plin de cocosei frustrati din spatele tastaturii :)))

  12. raspuns pt o intrebare

    joi, 18.10.2012 at 12:35

    scuze P*****L sau cum ca nu se citeste bine…:)))

  13. cristi

    joi, 18.10.2012 at 14:54

    Aristotel nu pot sa ma decid exact cine esti sau ce esti patruped sau om,dar totusi cred ca esti patruped de fapt sunt sigur! Iti dau un indiciu „ineptule” sau mai bine zis analfabetule te intreb de acolo de unde ne scrii tu de iti bate porumbu in geam ai auzit de INAPT asa cum esti TU de fapt..salutari maimutelor ca tine de aici din civilizatie..iar daca omul ala are probleme la „facultate” inseamna ca e grav bai „ineptule”!

  14. ionel

    luni, 29.10.2012 at 19:53

    no lasa ca si-o dat demisia omu de la isu ca sa nu mai aveti ce scrie senzational :))))

  15. partid

    duminică, 04.11.2012 at 11:28

    asta facea manevre cu motorina pe la isu . si-a alimentat masina personala . l-au dat astia afara

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax