Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Romii din cartierul Dăroaia – Roșia Montană vor condiții mai bune de trai. O singură cișmea la 900 de locuitori

Publicat


daroaia

Romii din cartierul Dăroaia, comuna Roșia Montană vor să aibă condiții de trai mai bune și un minim de infrastructură.

Situația romilor din Dăroaia a fost prezentată pe scurt de către reprezentantul comunității, Nuță Doru, în cadrul unei conferințe de presă a formațiunii politice ALDE susținută vineri la sediul din Alba Iulia.

Nuță Doru susține că cei aproape 900 de locuitori ai cartierului Dăroaia trăiesc în condiții greu de imaginat.

Potrivit acestuia, în ultimii 12 ani comunitatea nu a beneficiat de nici un ajutor din partea nimănui. Cele mai grele probleme cu care se confruntă aceștia sunt lipsa canalizărilor, lipsa drumurilor asfaltate și a apei potabile.

În caz de un incendiu, echipajele de pompieri nu pot ajunge în locul incidentului deoarece lipsa drumurilor afectează grav deplasarea autospecialelor.

O altă problemă semnalată de Nuță Doru este lipsa unui drum de acces către școala din cartier. Din acest motiv, copiii care merg la școală ajung mai tot timpul murdari de noroi, sau plini de praf.

De asemenea, o altă problemă cu care romii din Dăroaia se confruntă este lipsa apei potabile. În fiecare zi, chiar și la temperaturi de -12 grade, femeile din comunitate, stau pentru a lua apă de la singura cișmea din cartier. Tot la cișmeaua respectivă sunt nevoiți să își spele hainele.

Viața este dificilă în Dăroaia, unde există familii chiar și de nouă persoane care locuiesc în condiții improprii într-o singură cameră.

Reprezentantul romilor susține că a fost prezent la cea mai recentă ședință de consiliu local din Roșia Montană, unde a prezentat iar problemele cu care comunitatea se confruntă de ani buni, dar până în acest moment nu a primit sprijin.

Cele mai mari cerințe ale romilor din Dăroaia către mai marii localității sunt introducerea sistemului de apă potabilă și construirea unui drum de acces către școala din cartier.

 

 

 

 

 


TOP articole in ultimele 3 zile


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ghita

    vineri, 10.01.2020 la 20:24

    Da locuri de munca nu vor ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Focuri de armă pe străzile din Cluj-Napoca. Polițiștii au tras asupra unui autoturism, după ce șoferul a refuzat să oprească

Publicat

O urmărire ca în filme a avut loc, duminică după-amiază, în zona bazei sportive din Gheorghieni – Cluj-Napoca. Mai multe mașini de Poliție au următit un autoturism marca BMW, cu numere de Suceava. În urmărirea acestuia, oamenii legii au tras cel puțin cinci focuri de armă.  Mașina urmărită a derapat în final într-n șanț. Ce […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Nouă persoane urmărite internațional, aduse în țară de polițiștii români

Publicat

Poliţiştii români au desfășurat, în ultima săptămână, misiuni pentru aducerea în țară a 9 persoane urmărite internațional. De asemenea, au predat 2 urmăriți către statele ce aveau emise mandate de arestare pe numele unor cetățeni aflați în România. În perioada 18 – 24 ianuarie a.c., polițiștii români au desfășurat activități specifice procedurilor de extrădare și […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Anunț îngrijorător al ministrului chinez al Sănătății: Coronavirusul poate fi transmis și atunci când nu dă simptome

Publicat

Noi informații îngrijorătoare legate de coronavirusul din China, au fost date publicității chiar de autoritățile din această țară. Potrivit ministrului chinez al Sănătăţii, Dr. Ma Xiaowei, coronavirusul Wuhan poate fi transmis chiar şi atunci când nu dă simptome. Astfel, se confirmă faptul că transmisia virusului este mult mai rapidă decât se aşteptau specialiştii, relatează CNN. […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

De câți bani avem nevoie la Alba Iulia, Cluj-Napoca sau Sibiu, pentru a trăi exact la același standard. CALCUL comparativ

Publicat

alba iulia

Un portal care analizează date despre orașele lumii, printre care și costul vieții, arată cât de scump este să trăiești la Alba Iulia, față de Cluj-Napoca, de exemplu.  Comparând toate costurile, inclusiv nivelul chiriilor, costurile cu mâncarea, distracția, îmbrăcăminte, transport și aalte cheltuieli, Numbeo constată că avem nevoie de aproximativ 6.631,50 lei în Alba Iulia […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate