Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Romii din cartierul Dăroaia – Roșia Montană vor condiții mai bune de trai. O singură cișmea la 900 de locuitori

Publicat

daroaia

Romii din cartierul Dăroaia, comuna Roșia Montană vor să aibă condiții de trai mai bune și un minim de infrastructură.

Situația romilor din Dăroaia a fost prezentată pe scurt de către reprezentantul comunității, Nuță Doru, în cadrul unei conferințe de presă a formațiunii politice ALDE susținută vineri la sediul din Alba Iulia.

Nuță Doru susține că cei aproape 900 de locuitori ai cartierului Dăroaia trăiesc în condiții greu de imaginat.

Potrivit acestuia, în ultimii 12 ani comunitatea nu a beneficiat de nici un ajutor din partea nimănui. Cele mai grele probleme cu care se confruntă aceștia sunt lipsa canalizărilor, lipsa drumurilor asfaltate și a apei potabile.

În caz de un incendiu, echipajele de pompieri nu pot ajunge în locul incidentului deoarece lipsa drumurilor afectează grav deplasarea autospecialelor.

O altă problemă semnalată de Nuță Doru este lipsa unui drum de acces către școala din cartier. Din acest motiv, copiii care merg la școală ajung mai tot timpul murdari de noroi, sau plini de praf.

De asemenea, o altă problemă cu care romii din Dăroaia se confruntă este lipsa apei potabile. În fiecare zi, chiar și la temperaturi de -12 grade, femeile din comunitate, stau pentru a lua apă de la singura cișmea din cartier. Tot la cișmeaua respectivă sunt nevoiți să își spele hainele.

Viața este dificilă în Dăroaia, unde există familii chiar și de nouă persoane care locuiesc în condiții improprii într-o singură cameră.

Reprezentantul romilor susține că a fost prezent la cea mai recentă ședință de consiliu local din Roșia Montană, unde a prezentat iar problemele cu care comunitatea se confruntă de ani buni, dar până în acest moment nu a primit sprijin.

Cele mai mari cerințe ale romilor din Dăroaia către mai marii localității sunt introducerea sistemului de apă potabilă și construirea unui drum de acces către școala din cartier.

 

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ghita

    vineri, 10.01.2020 at 20:24

    Da locuri de munca nu vor ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax