Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Romsilva: România deține 2,32 milioane ha de păduri certificate, una dintre cele mai mari suprafețe din Europa

Publicat

padure molidRomânia deține una dintre cele mai mari suprafețe de păduri certificate din Europa, cu cele circa 2,32 de milioane de hectare de fond forestier proprietate publică a statului, certificarea reprezentând o garanție a modului de gospodărire a pădurilor, care atestă promovarea unui management forestier responsabil, a anunțat, vineri, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

”Regia Națională a Pădurilor — Romsilva deține certificat FSC (Forest Stewardship Council — Consiliul de Administrare Forestieră) pentru management forestier, în cadrul a 215 ocoale silvice din subordinea a 28 de direcții silvice, situate în diferite zone ale țării, cu o suprafața totală certificată de circa 2,32 milioane hectare fond forestier proprietate publică a statului, fiind una din țările cu cele mai mari suprafețe certificate din Europa”, a declarat directorul general al RNP — Romsilva, Adam Crăciunescu.

Potrivit unui comunicat al Romsilva, regia a inițiat primele demersuri pentru certificare încă de la începutul anilor 2000, iar primul certificat a fost obținut în anul 2002.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax