Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Preşedintele Comisiei Naţionale de Arheologie a demisionat: „Ministerul condus de Kelemen Hunor a devenit un adevărat gropar al arheologiei româneşti”


Publicat

Preşedintele Comisiei Naţionale de Arheologie, Alexandru Suceveanu şi-a dat recent demisia, printr-o scrisoare adresată ministrului Kelemen Hunor. În opinia profesorului universitar, Ministerul pe care Kelemen Hunor îl conduce a devenit „un adevărat gropar al arheologiei româneşti” şi nu doreşte să devină un părtaş la această situaţie. Alexandru Suceveanu a declarat ferm că nu a încasat nici un leu din cercetările de la Roşia Montană şi a blamat atitudinea preşedintelui Academiei Române, Ionel Haiduc, “care nu are căderea să discute fondurile puse la dispoziţie de firma Roşia Montană Gold Corporation şi nu are cum compara «generozitatea» firmei canadiene – care a asigurat condiţii de cercetare pe care nici în 100 de ani nu le-ar putea oferi statul român”.

Vă prezentăm scrisoarea de demisie a lui Alexandru Suceveanu, înaintată ministrului Kelemen Hunor, vineri, 5 august:

„Domnule Ministru,

Prin prezenta vă anunţ demisia mea din funcţia de preşedinte al Comisiei Naţionale de Arheologie (CNA). V-am adresat cu ceva vreme în urmă numeroase critici în legătură cu unele măsuri legislative (OUG 2562, 12; Mon. Of. 898/31 12 2010) ale ministerului pe care îl conduceţi şi care nu reprezentau decât adevărate sabotaje la adresa arheologiei româneşti. N-aţi avut buna cuviinţă să-mi răspundeţi, aşa cum ar fi cerut-o dealtfel şi legea.

Astăzi (1.08.2011) sunt în situaţia să constat că aceeaşi atitudine sabotoare continuă, câtă vreme ridicola sumă de bani pe care aţi alocat-o cercetărilor arheologice riscă să nu mai poată fi consumată în timp util. Consider că, prin această tergiversare deliberată, ministerul pe care îl conduceţi a devenit un adevărat gropar al arheologiei româneşti, situaţie în care nu doresc să devin un părtaş la această înmormântare şi care îmi justifică decizia mai sus menţionată. Precizez că hotărârea mea nu are nici o legătură cu pripita cerere a europarlamentarei Renate Weber (formulată în emisiunea de la România Actualităţi din 19.07.2011; acum şi pe blogul personal) de a fi demis din funcţia de preşedinte al CNA. Nici europarlamentara sus-numită (care dă curs, astfel, unor puseuri de comisar sovietic, penalizându-mi delictul de opinie; ar face mai bine să prezinte celor în măsură să judece activitatea reală – jalnică – a instituţiilor menite să împartă dreptatea în România), nici acad. Ionel Haiduc, preşedintele Academiei Române (care nu are căderea să discute fondurile puse la dispoziţie de firma canadiană la Roşia Montană, câtă vreme, pe de o parte, Academia Română nu mai finanţează de zece ani cercetările arheologice de teren, pe de alta, nu are cum compara <generozitatea> firmei canadiene – care a asigurat condiţii de cercetare pe care nici în o sută de ani nu le-ar putea oferi statul român – cu calvarul arheologului român din zilele noastre; o asemenea comparaţie nu îi este permisă decât unuia care ar cunoaşte realitatea, ceea ce nu este cazul acad. I. Haiduc) şi cu atât mai puţin prof. dr. Ioan Piso (a cărui mitomanie a atins cote paroxistice) nu au nici un drept să se pronunţe în legătură cu eficienţa, calitatea şi nevoia continuării cercetărilor arheologice de la Roşia Montană.

Precizez totodată, pentru a curma insinuările trio-ului Haiduc-Weber-Piso, că nu am încasat nici un leu din cercetările de la Roşia Montană, că de cel puţin doi ani activitatea membrilor CNA – inclusiv a mea – nu mai este remunerată şi că în prezent singurul meu venit provine din pensie.

Prof. Dr. Alexandru Suceveanu”

Sursa foto: theinvestor.roȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

8 Comentarii

8 Comments

 1. Harabagiu Ioan

  duminică, 21.08.2011 at 19:00

  Cu toate că mă aşteptam la asemenea gesturi, nu numai în domeniul arheologic, mă simt revoltat! Era normal pentru un domn ca Alexandru Suceveanu, care are în spate o viaţă de cercetări şi nu de statistici cu datorii şi obligaţii datorate la stat pentru creşterea bugetului, să-şi prezinte demisia. Ar putea fi acuzat pentru laşitate (şi desigur va fi , de către alţii cu diplome cumpărate), dar cunoscând un minim de activitate arheologică(vorbesc de lucrările desfăşurate în ani la Alba Iulia) îmi dau seama că în faţa unor impotenţi intelectuali, ceea ce a dăinuit mii de ani, se distruge…deci şi răbdarea unui Om. Ce să mai argumentăm? Cunoscutele cazuri de descărcări arheologice pentru a se putea construii benzinării, supermagazinuri şi vile? L-aş întreba pe ministrul Hunor dacă a fost vreodată în minele de la Roşia? Nu cred, desigur să nu-şi murdărească costumul oferit de putere! Sincer, pe ministrul Hunor şi pe cel (fost) al sănătăţii, i-aşi acuza public de genocid şi distrugerea izvoarelor istorice care atestă originile poporului român! Cât despre persoanele din alte ţări, indiferent de funcţii şi etnii, ar trebuii trataţi exact aşa cum ne tratează ei pe noi.

 2. Stephanie Roth

  duminică, 21.08.2011 at 23:08

  Mesajul domnului Prof Dr. Alexandru Suceveanu prin care anunta retragerea dansului din calitatea de preşedinte al Comisiei Naţionale de Arheologie este o veste bună pentru patrimoniul cultural din România per ansamblu, care cu siguranta va respira uşurat acum.

  Totusi am fost impresionata/surprinsa de phaedo-ul domnului Prof. Dr. Alexandru Suceveanu; în mod clar, dansul pare să isi acorde o prea mare importanţă. Societatea civilă a organizat „Hunoriade” care, precum sugereaza si denumirea, solicita demiterea din functie a ministrului Culturii, domnul Kelemen Hunor şi nu a domnului Prof Dr. dr. Alexandru Suceveanu.

  Având în vedere că atat eu cat si domnul Suceveanu citim in acelasi fel „Hunoriada”, suntem lasati sa ne intrebam cum este posibil ca dansul sa loveasca Rosia Montana, in domnul Prof Haiduc si in doamna deputat Renate Weber, glorificand in acelasi timp chiar pe diavol, RMGC; iar aceasta, dupa o lunga si bogata cariera. Şi de ce scoate in evidenta cu atata ardoare ca nu a primit a primit nici un cent de la RMGC?

  De obicei, acest lucru inseamna ca, mai devreme sau mai tarziu domnul Prof Dr Alexandru Suceveanu va accepta un rol eminent şi bine remunerat; oferit de nimeni altul decat RMGC.

  Pariem?

 3. Stephanie Roth

  duminică, 21.08.2011 at 23:13

  ahh vad ca Glod Corporation are niste banner de publicitate pe sit-ul alba24.ro

  • moderatorul de serviciu

   duminică, 21.08.2011 at 23:21

   @Stephanie Roth, „are niste banner”, dar n-are nicio problema..Are banner pentru ca e citit de multa lume. Vezi sondajul de pe pag 1 unde RMGC nu este prima investitie preferata de cititorii alba24

 4. atti

  luni, 22.08.2011 at 09:38

  NU NUMAI ARHEOLOGIA A FOST INGROPAT CI OAMENI VII, PENSIONARI DIN LIPSA DE SPITALE.DIN PUNCT DE VEDERE UMAN OAMENI CONDAMNATI LA MOARTE, SARACIE SUNT MAI INPORTANTI DE CAT PIETRELE.NIMENI NU SI-A DAT DEMISIA DIN CAUZA OAMENILOR CI A ANBITIILOR ASCUNSE DUPA PIETRE, SI FUNCTI.ASRA E DUREROS.CAND ALBA CA ZAPADA DECLARA CA CU 800 RON EST BOGAT NICI UN PROFESOR NU S-A REVOLTAT.RUSINE PENTRU INTELECTUALI.

 5. NRDobrogea

  luni, 22.08.2011 at 19:59

  O demisie de oroare…

 6. Codruta

  marți, 23.08.2011 at 12:15

  Eu nu stiu care sunt extraordinarele realizari ale D-lui Suceveanu (ca n-am auzit sa-si fi rupt oasele ca sa descopere ceva similar templului de la Assuan sau altceva asemanator, eu il stiu doar conducand santierul de la Histria, monument descoperit de ALTCINEVA si care a ramas cu urme de restaurari destul de proaste de pe vremuri, nu stiu daca D-lui e autorul proiectelor de restaurare sau macar cel care le-a aprobat ori altul). Textul demisiei D-sale este, insa, de o EXTRAORDINARA rea-credinta si ar trebui sa-i fie RUSINE!!! Nu cred ca e vreo paguba in faptul ca s-a retras si sper ca printre cei pe care i-a format in calitatea lui de profesor nu sunt f. multi cu o mentalitate ca a lui!!!

  Arheologia merge PROST in Romania de ani si ani! Putea sa-si fi dat demisia DE MULT – si sa rezolve (sau sa incerce macar a rezolva) multe lucruri – dar, asa cum spune, n-a facut-o decat abia dupa ce nu a mai fost platit – deci a avut grija sa nu piarda NIMIC!

  Modul absolut jenant in care face propaganda repetata firmei de la Rosia Montana – care nu a dat dovada de NICI O „generozitate” daramand cam 3 / 4 din casele de patrimoniu din zonã pe care le-a cumparat, denota ori prostie ori un caracter de lingau notoriu!!! CUM poate vorbi despre „generozitate”, cand stie PERFECT ca firma a primit „cadou” de la Comisia pe care a condus-o niste SUTE de hectare descarcate de sarcina, pentru doar cateva hectare cercetate? Acest individ nu stie arheologie – si nu stie ce inseamna asta?!!! Oricum, sapaturile arheologice NU au fost finantate de firma din „generozitate” – ci pentru ca era OBLIGATIA lor! Legala! Domnul (fost) presedinte al CNA nu STIE asta???!!!

  CUM poate sa vorbeasca despre „generozitatea firmei” cand chiar in ACEST an Comisia pe care a condus-o a recidivat, dand DIN NOU (cu generozitate!!!) descarcare de sarcina, pentru o zona INCOMPLET cercetata (galeriile din masivul Carnic)? Zice ca „nu a luat bani”? ma rog! nici el, nici NIMENI din familie, prieteni samd.? pai macar daca ar fi luat bani as fi inteles ca avea motive sa spuna asa prostii – inseamna ca prostiile le spune doar de… enfin…?

  Si cum poate acest individ respingator sa vorbeasca despre „delict de opinie”? nu ii e RUSINE???????????

  „Opinie” am EU! care NU sunt „specialista”!!! Rolul lui in Comisia Nationala de Arheologie era de SPECIALIST, nu de habarnist care „emite opinii” – pentru ca „opinia” acestui lingau jalnic sta la baza unor ACTE LEGALE!!! Poate, lingaul sa GARANTEZE cu casa lui, cu sanatatea lui, cu viitorul familiei sale ca sub sau intre galeriile pentru care a aproobat descarcarea de sarcina nu mai exista NICI O galerie?!!! NU POATE! deci descarcarea a dat-o in mod rauvoitor si mincinos!!!

  Din punctul meu de vedere – adica „opinia mea” – arheologia romaneasca n-a pierdut NIMIC ca si-a dat demisia din fruntea CNA – atata paguba! Poate acolo o sa vina la conducere unul mai „rau” sau mai „bun” ca el – sper sa vina macar unul mai onest! De curiozitate, numai: si-a dat demisia si din functiile PLATITE? sau sunt buni bãnishorii? Poate mai tarziu il vedem angajat „expert independent” la RMGC, ca pe o alta ****** oribila, Rrrhhhazvan Theodorrrhescu, alt lingau sinistru – care, de altfel, pe cand era „ministru” a decapitat Comisia Nationala de Arheologie, lasandu-i numai pe laudatorii RMGC! DE CE, lingaul Suceveanu nu si-a dat demisia ATUNCI? cand numarul membrilor CNA a fost redus de la 31 la 21??!!!

  Eu nu-i urez individului decat, daca se mai distruge un SINGUR lucru la Rosia Montana din cauza „avizelor” date pe baza „opiniei” lui, sa isi termine zilele de lingau mancat de paduchi intr-un azil – asa cum au murit o parte din batranii din Rosia Montana, pe care RMGC i-a mutat prin presiuni – presiuni la care a ajutat SI EL, cu asa-zisele lui „opinii”! Sa-l ajunga blestemele celor din zona de patrimoniu, care au murit de inima sau de accidente cerebrale!!!

  Foarte BINE ca a plecat de la CNA! Sper sa plece si din celelalte locuri! Si mai sper sa SCAPE arheologia din Romania de pupincuristi ca el!!!

  Amin!

  Codruta

  p.s. Dat fiind ca pe listele astea sunt destui laudatori de-ai lui, sper ca ii va face cineva serviciul de a-i retrimite si mesajul acesta!!!

  From: Fundatia ORIZONTURI CULTURALE ROMANIA

  DE CIND RENATE WEBER STIE SI ARHEOLOGIE ?
  CIND VORBESTI DE DOMNUL SUCEVEANU TREBUIE SA TE GINDESTI IN PRIMUL RIND LA CE INSEAMNA DINSUL PENTRU ARHEOLOGIA NOASTRA SI CE PREGATIRE AI TU !
  MARE PACAT – NU MA ASTEPTAM DIN PARTEA UNUI LIBERAL -.
  ASTA ESTE ROMANIA NOASTRA !!!!!!

 7. Mita Baston

  miercuri, 24.08.2011 at 11:15

  In sfarsit, se intampla si lucruri bune! Suceveanu e un personaj absolut sinistru, intrigant, rau, cu un limbaj mai mult decat abject. Injura ca un birjar, si spune ca este mare prof. univ. Sa-i fie rusine! Sub conducerea lui, la Histria era o atmosfera terifianta, nu stiai cand i se nazarea sa urle la cineva. Urla, injura si cheltuia banii pe mese bogate, in timp ce studentii nu aveau nici bani de diurna. S-a inconjurat numai de lichele, numai de prosti care nu sufla o vorba in fata lui. Pe asemenea criterii a facut angajarile la Institutul de Arheologie din Bucuresti, de asta merg lucrurile asa cum merg in tara: peste tot se angajeaza numai pe pile si linguseli, ca sa nu zic pupincurisme.

  Cu Rosia Montana e o alta poveste, dar acolo ar trebui intrebat Paul Damian de la muzeul National de Istorie din Buc. Ala a taiat si a spanzurat la Rosia. E si el un protejat de-al lui Suceveanu… asadar, nu mai e nimic de zis.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO: ACCIDENT RUTIER la ieșirea din Alba Iulia spre Sebeș în zona ”Trei Poduri”. Două mașini s-au ciocnit. TRAFIC BLOCAT

Publicat

Un accident rutier a avut loc marți, 4 august, în jurul orei 19.00, pe sensul de mers Alba Iulia- Sebeș, în zona giratoriului de  la ”Trei Poduri”.  Traficul este blocat.

Potrivit IPJ Alba, în accident au fost implicate două autovehicule și două persoane ar fi fost rănite ușor. Cauza probabilă ar fi o pătrundere pe sens opus.

La fața locului au intervenit pompierii de la ISU Alba, pentru acordarea de prim ajutor. Potrivit acestora în urma impactului dintre cele două automobile, au rezultat două victime (un bărbat și o femeie), conștiente și cu răni ușoare. Acestea au fost transportate la spital.

Știre în curs de actualizare.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: O nouă grădiniță pentru 160 de preșcolari, la Alba Iulia, în locul unei foste cantine. Cum va arăta clădirea

Publicat

O grădiniță cu o capacitate de 160 de preșcolari se va construi la Alba Iulia, prin schimbarea destinației cantinei din incinta Colegiului Tehnic „Alexandru Domșa” și extinderea acesteia pe orizontală și verticală. Noua clădire a Grădiniței cu Program Prelungit nr. 16 va avea 8 săli de grupă și o suprafață desfășurată de peste 2.200 de metri pătrați. 

Primăria Alba Iulia a lansat luni, 3 august, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), o licitație pentru achiziția de servicii de proiectare faza PT + DTAC + caiet de sarcini, verificarea tehnică de calitate a proiectului tehnic și detalii de execuție, inclusiv servicii de asistență tehnică din partea proiectantului privind obiectivul „Construire Grădinițiă cu Program Prelungit nr. 16 prin schimbarea destinației cantinei din incinta Colegiului Tehnic „Alexandru Domșa” din municipiu.

Valoarea totală estimată a contractului este de 194.083,11 lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, Grădinița cu Program Prelungit nr. 16 se va construi pe amplasamentul clădirii Cantină din incinta Colegiului Tehnic Alexandru Domșa din Alba Iulia, prin schimbarea destinației și extinderea acesteia pe orizontală și verticală, astfel încât spațiile obținute să deservească în cele mai bune condiții funcțiunea principală de grădiniță cu program prelungit.

Schimbarea de destinație va necesita desființarea pereților de închidere și a celor de compartimentare, utilizând doar structura construcției existente, ce se va extinde pe orizontală pe toate cele patru laturi și pe verticală pe întreaga suprafață a acesteia. Totodată se propune și o extindere a subsolului pentru funcțiuni auxiliare cum ar fi spălătoria, uscătoria și călcătoria.

Noua clădire va avea o suprafață construită de 1.004,5 mp, suprafața desfășurată fiind de 2.263,3 mp. Grădinița va avea 8 săli de grupă și o capacitate de 160 de preșcolari.

Potrivit documentației tehnico-economice, organizarea funcțională a spațiilor prevede la nivelul parterului spații anexe grădiniței (sala polivalentă, bucătăria, administrație, izolator), care au nevoie de o continuă legătură cu exteriorul, iar la nivelul etajului sălile de  grupă cu spațiile anexe aferente (vestiare, grupuri sanitare, depozite de material didactic), care necesită cât mai multă liniște. Orientarea sălilor de grupă este în principal Est – Vest, utilizând laturile Nord și Sud pentru anexe (circulații pe verticală, oficiu, grupuri sanitare, etc.).

 

Sala polivalentă, utilizată în programul de zi cu zi pentru servirea meselor este în directă legătură cu locul de joacă din curte. Spațiile de deservire a funcțiunii principale (bucătăria, administrația) sunt orientate către Sud, latura pe care se face și accesul de serviciu în incintă.

Accesul copiilor se va face pe latura de Est, unde se va trece obligatoriu prin zona de filtru, ce include și izolatorul. Accesul în sala polivalentă cu ocazia unor evenimente se va putea face pe latura de Nord, unde se află și scara exterioară pentru evacuarea etajului, conform normelor ISU în vigoare. 

Amenajarea exterioară urmărește necesitățile funcțiunii principale și îmbunătățirea calității mediului, existând următoarele zone distincte: zona curții alocată recreației, jocului, echipată cu dotări specifice vârstei utilizatorilor (leagăne, tobogane, balansoare, gropi de nisip, etc.), zona terenurilor alocate circulațiilor și acceselor cu alei pietonale și carosabile, respectiv zona verde plantată dealungul împrejmuirilor.

Construcția va beneficia și de un sistem fotovoltaic on-grid, fără injectare în rețea, cu 40 de module fotovoltaice (260W), dotat cu modulator de putere și două invertoare cu switch incorporat.

Descrierea situației actuale

Grădinița cu Program Prelungit nr. 16 din Alba Iulia, de peste 30 de ani de când există, nu a funcționat într-o clădire proprie, deși deservește de atâta timp trei mari cartiere ale municipiului, respectiv Ampoi I, Ampoi II și Ampoi III. Din anul 2005 – 2006 grădinița funcționează la parterul uneia dintre clădirile Colegiului Tehnic Alexandru Domșa, o clădire realizată pentru internat școlar, a cărei compartimentare este improprie adaptării cerințelor de calitate corespunzătoare unei grădinițe.

În prezent, Grădinița cu Program Prelungit nr. 16 funcționează la o capacitate redusă față de necesar: 5 grupe din care două grupe cu program prelungit și 3 grupe cu program prelungit normal în care sunt înscriși 96 de preșcolari. De asemenea, Grădinița cu Program Prelungit nr. 14 funcționează cu două grupe de program prelungit în care sunt înscriși 38 de preșcolari. În anii școlari anteriori, cele două unități au fost frecventate de peste 160 de preșcolari.

În incinta Colegiului Tehnic Alexandru Domșa a fost identificată clădirea existentă a cantinei care nu mai funcționează de mai mulți ani. Clădirea neutilizată prezintă aspecte de degradare specifice clădirilor abandonate. Deoarece în zona studiată nu există alte grădinițe, schimbarea funcțiunii inițiale a fostei cantine și extinderea acestei clădiri cu toate dotările aferente va servi tuturor celor trei cartiere, părinții nemaifiind nevoiți să-și ducă copiii la alte grădinițe din oraș care se află într-o zonă mai îndepărtată, necesitând un mijloc de transport propriu sau în comun.

În urma realizării construcției ce va adăposti spațiile necesare desfășurării activității aferente Grădiniței cu Program Prelungit nr. 16 se vor atinge următoarele obiective:

 • crearea unui cadru potrivit desfășurării activității de învățământ preșcolar pentru 160 de copii
 • realizarea unei construcții cu eficiență energetică ridicată

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

În jur de 40 de scări de bloc din Alba Iulia încă nu au gaz. Problema se poate rezolva doar prin asociațiile de proprietari

Publicat

În jur de 40 de scări de bloc din Alba Iulia încă nu au gaz, de mai bine de o săptămână, de la odorizarea accidentală petrecută duminică, 26 iulie. 

Au trecut 10 zile de când sistarea alimentării cu gaz a fost făcută de Delgaz Grid, în urma numeroaselor sesizări. Însă realimentarea cu gaze naturale stă în mâinile asociațiilor de locatari de care aparțin cele aproape 40 de scări de bloc. 

Dacă asociațiile nu vor contacta o firmă din lista celor acreditate la ANRE să rezolve problemele, realimentarea nu se va face, spun reprezentanții Delgaz Grid.

VEZI ȘI: Scandalul sistării gazului în Alba Iulia pare fără rezolvare. Ce spun cetățenii, instituțiile statului și firmele autorizate

Reprezentanții Delgaz Grid regretă disconfortul creat de întreruperea alimentării cu gaze naturale, dar subliniază că siguranța consumatorilor este prioritară și recomandă, pentru remedierea situației, să apeleze la firmele autorizate ANRE.

”Instalaţia de alimentare cu gaze naturale, de la regulatorul de presiune înspre consumatori, conform normelor legislative în vigoare, este instalaţie de utilizare, iar responsabilitatea întreţinerii şi remedierii defecţiunilor aparţine proprietarilor, începând cu aprilie 2009 (Normele Tehnice în vigoare NTPEE – 2008 aprobate prin Ordinul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) 5/2009 publicat în Monitorul Oficial nr. 255 bis, partea I/16.04.2009). (…)

CITEȘTE ȘI: Patru zile fără gaz la Alba Iulia: aproape 2000 de apartamente afectate. Dușul cu apă caldă, un lux pe la prieteni

În cazul în care s-au depistat scăpări pe instalația de utilizare comună (coloane), de pe casa scării, iar alimentarea a fost sistată, asociațiilor de proprietari/proprietarilor le revine responsabilitatea să contacteze o firmă autorizată de către ANRE pentru remedierea instalaţiei interioare de gaz, astfel încât Delgaz Grid să poată relua alimentarea cu gaze naturale în condiţii de siguranţă pentru aceştia”, au transmis reprezentanții companiei pentru alba24.ro, într-un comunicat de presă.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cu ce oameni intră PSD Alba în lupta pentru primăriile orașelor și municipiilor din județ. LISTA CANDIDAȚILOR

Publicat

PSD Alba și-a definitivat lista candidaților pentru funcțiile de primar în orașele și municipiile județului Alba. 

Sunt 3 orașe în care candidații ocupă și în prezent fotoliile de primar, dar sunt și multe nume noi, mai puțin cunoscute. 

Lista candidaților:

Municipii:

Alba Iulia – Alin Stanciu

Aiud – Delia Angela Gheorghiță

Blaj –  Dorin Voina

Sebeș – Cristian Radu

Orașe:

Abrud – Nicolae Simina (primar în funcție)

Baia de Arieș – Ioan Nemeș

Câmpeni – Ioan Călin Andreş (primar în funcție),

Cugir –  Mircea Augustin Trifan

Ocna Mureș –  Ion Daniel Jinaru

Teiuș – Mirel Vasile Hălălai (primar în funcție)

Zlatna – Florin Nicolae Nistor

Citește și:

LISTA candidaților USR Alba, la Primăria Alba Iulia și la 8 dintre cele 10 primării de municipii și orașe din județ

Cu ce oameni intră PRO România Alba în lupta pentru primăriile orașelor și municipiilor din judet. LISTA CANDIDAȚILOR

LISTA candidaților ALDE Alba, la Primăria Alba Iulia și la 9 primării de municipii și orașe din județ

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate