Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis a amenajat o cameră modernă de audiere a minorilor la DGASPC Alba. Cât a costat investiția

Publicat

Voluntarii de la Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis au amenajat o cameră de audiere a minorilor, la DGASPC Alba. Camera a fost concepută pentru ca minorii să fie audiați în condiții optime. 

Camera de audiere pentru minori a fost inaugurată marți, 19 martie 2024. Întregul proiect a reprezentat o investiție de peste 35.000 lei, dar mai ales implicare, dăruire și muncă voluntară.

Spațiul a fost inaugurat alături de reprezentanți ai autorităților locale și județene: Ion Dumitrel – președintele Consiliului Județean Alba, Dogaru Florin – inspector șef al Inspectoratului de Poliție Alba, Adrian Căbulea – prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

De asemenea au participat reprezentanți rotarieni ai Districtului 2241 România și Republica Moldova: Florin Mărginean – Past District Governor 2022-2023 și Ovidiu Coș – Past District Governor 2000-2001.

Ce a spus directorul DGASPC Valentin Frăcea

După cum a precizat directorul general al DGASPC Alba, Valentin Frăcea, una din activitățile principale ale instituției este protecția și apărarea intereselor copiilor. Audierea copiilor victime sau martori ale infracțiunilor realizată de psihologi, reprezintă o activitate extrem de delicată  ce va fi realizată de acum încolo într-un spațiu prietenos cu acești copii.

Președintele Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis în mandatul 2023 – 2024, Emil Ciobota, a precizat: ” Proiectul Ascultă vocea mea curajoasă! , îl dedicăm copiilor care sunt victime sau martori ale unor infracțiuni și care, traumațizați, sunt prinși în hățișul sistemului judiciar.

Când drama unui copil ajunge într-un dosar la asistența socială, la poliție sau la parchet, acel copil trăiește o nouă traumă, cea de a povesti, ca victimă – ce a trăit, sau, ce a văzut – ca martor, în instituții impozante și austere, neadecvate vârstei și inocenței.

Pentru a putea realiza în întregime acest proiect și a putea fi dat azi în folosință, alături de noi au fost firme din municipiul Alba Iulia, din județul Alba și din țară.

În același timp, la realizarea acestui proiect, ne-au stat alături colegii rotarieni din țară– District 2241 România și Republica Moldova, Rotary Club București, Rotary Club București Cișmigiu.”

La ce va fi folosită camera de audieri

Elisabeta Șandru – past president RCAICS în mandatul 2022 – 2023, a făcut o prezentare a camerei de audiere: ” Spaţiul include o camera de audiere a minorilor şi o cameră tehnică, separată printr-un perete izolat fonic şi o fereastră unidirecţională, grup sanitar, mobilier adecvat minorilor și aparatură audio-video pentru înregistrare.

Prin munca voluntară a colegilor din club și a familiilor acestora, am demarat lucrările de renovare ce au presupus demolare și reconstrucție a zidăriei, refacerea și readaptarea grupului sanitar în întregime, pentru a fi funcțional pentru minorii cu dizabilități fizice, realizarea părții electrice și de cablaj pentru aparatura audio – video, construirea zidului și încastrarea ferestrei unidirecționale, zugrăvirea întregului spațiu și echiparea cu mobilier adecvat a celor două camere – cea în care este audiat copilul de către psiholog și cea în care asistenți sociali, polițiști, procurori, consilieri de probațiune vor asista la audiere fără a intimida minorul.”

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax