Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rotary Alba Iulia va strânge PET-urile de pe lacul de acumulare de la Obreja de Căpâlna, cu ajutorul unui utilaj special

Publicat

YouTube video

Evenimentul prin care s-a marcat aniversarea Rotary Club Alba Iulia a oferit organizatorilor prilejul de a prezenta programul internațional de ecologizare, End Plastic Soup. Început în județul Brașov, prin ecologizarea lacului de acumulare de la Barajul Voila (160 de tone de deșeuri colectate), programul continuă acum în județul Alba.

Cu sprijinul financiar al celor peste 200 de participanți la evenimentul Rotary Club Alba Iulia s-a putut da startul ecologizării lacului de acumulare de la Obreja de Căpâlna, de pe Valea Sebeșului.

Citește și VIDEO REPORTAJ Metoda inedită de adunare a gunoaielor din lacul Obreja de Căpâlna. Mizeria din apă, curățată cu un utilaj plutitor

Cu ajutorul unor echipamente speciale, deșeurile colectate de pe suprafața apei vor fi apoi reciclate. Proiectul ”EndPlasticSoup” este inițiat de Rotary Clubs of Amsterdam, o asociere a cluburilor Rotary din capitala Olandei.

Își propune ținte foarte ambițioase, de eliminare a deșeurilor din plastic până în 2050. Rotary District 2241, România și Republica Moldova colaborează pentru implementarea programului și în România.

Detalii AICI

Astfel au fost stabilite ca locații: Barajul Voila – Brașov, Barajul Lotru – Vâlcea, Barajul Curtea de Argeș, Barajul Lugașu – Bihor, Barajul Izvorul Muntelui – Bistrița, Mila 70 și 80, Dunăre – Galați și Brăila. În funcție de complexitatea operațiunilor, o zonă este curățată în 4-5 zile, iar apoi utilajele sunt transportate către următoarea destinație.

fotografie dintr-o misiune de curățat a unui lac din România

Rotary Club Alba Iulia este primul club care s-a alăturat susținerii locale a acestui program.

Rotary District 2241, România și Republica Moldova va susține dezvoltarea unor proiecte asemănătoare sub forma unor Global Grant-uri pentru acțiuni de ecologizare în zone forestiere, lacuri și alte arii afectate de poluarea cu deșeuri.

Le mulțumim tuturor celor care au contribuit la demararea programului în județul Alba și îi asigurăm că vom depune toate eforturile pentru a menține apele curate, a precizat într-un comunicat de pres, Gheorghe Ștef, președinte Rotary Club Alba Iulia 2021 – 2022.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax