Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rovana Plumb: Ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană vor fi distribuite din 17 noiembrie. Ce primeşte fiecare beneficiar


Publicat

rovana plumbAjutoarele alimentare de la Uniunea Europeană pentru persoane defavorizate vor putea fi ridicate de la centrele desemnate de primării începând din 17 noiembrie, a declarat ministrul Muncii, vineri, la Alba Iulia. De acest sprijin vor beneficia aproape 50.000 de persoane din judeţul Alba.

În judeţul Alba au ajuns 47.584 de cupoane pentru ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană, ce sunt distribuite către beneficiari, respectiv persoane defavorizate, şomeri, veterani invalizi sau veterani de război. Acestea sunt trimise prin poştă la domiciliile acestora.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat la Alba Iulia că alimentele se pot ridica de luni, 17 noiembrie, după terminarea alegerilor prezidenţiale. Alimentele se predau de la centrele desemnate de primării, pe baza cuponului nominal şi a buletinului de identitate.

La nivel naţional, Guvernul a distribuit deja, prin poştă, 2,6 milioane tichete pentru acordarea de ajutoare alimentare către persoanele defavorizate.

cupon alimente UE Cuponul reprezintă o noutate introdusă în acest an. Fiecare tichet are pe spate numele unității unde trebuie să se prezinte persoana pentru a-și ridica alimentele, din momentul în care este anunţat că sunt disponibile aceste ajutoare.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a prezentat încă din 22 octombrie, la Guvern, Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate. Acesta este finanţat din „Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane” (FEAD), un fond special creat de Uniunea Europeană pentru acordarea de ajutoare materiale persoanelor defavorizate.

Atunci a anunţat că un număr suplimentar de aproximativ 700.000 persoane vor primi cupoane pentru alimente în cadrul Programului. Astfel, dacă în 2013 beneficiau doar 2,6 milioane persoane, de acum numărul total va ajunge la peste 3,3 milioane. Diferenţa constă în introducerea printre beneficiari a celor care primesc alocaţie pentru susţinerea familiei.

Până acum, de program beneficiau:

–  familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit dreptul la un venit minim garantat;

–   şomerii care primesc o indemnizaţie lunară de până la 400 de lei, precum şi cei care nu mai primesc această indemnizaţie;

–   pensionarii sistemului public de pensii cu o pensie de sub 400 lei/lună;

–   pensionarii sistemului public de pensii beneficiari ai indemnizaţiei sociale, al căror venit se află sub 400 lei/lună;

–   persoanele cu handicap grav şi accentuat, neinstituţionalizate, adulţi şi copii;

–   persoanele beneficiare ale prevederilor Legii nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război.

“Creşterea cu 700.000 persoane s-a datorat dublării bugetului alocat pentru achiziţia de alimente în anul 2014. Astfel, dacă în 2013 bugetul era de 56 milioane euro, în 2014 bugetul se situează la 120 milioane euro (535,8 milioane lei cu TVA)” , a adăugat ministrul Plumb.

cupon alimente UE versoInformaţii suplimentare despre cupon:

Cuponul este documentul prin care se va atesta calitatea de beneficiar al pachetului cu alimente de bază prin apartenenţa la grupul ţintă.

Cuponul nu are valoare financiară şi va fi prevăzut cu elemente de siguranţă pentru a împiedica falsificarea.

Cuponul este netransmisibil şi cuprinde datele de identificare a beneficiarului (nume, prenume, CNP, domiciliu).

Cupoanele sunt tipărite de Imprimeria Naţională, iar distribuirea acestora către beneficiarii finali este realizată de Poşta Română.

Valoarea coșului de alimente (ulei, zahăr, făină, mălai, paste făinoase, conserve porc, vită, pate) este de aproximativ 128 lei și va fi oferit o singură dată pe an.

Pe baza cuponului uninominal, beneficiarul primeşte 4 litri de ulei, 4 kilograme zahăr, 4 kilograme de făină albă, 4 kilograme de făină de mălai, 2 pungi de paste făinoase (400 gr), 8 cutii conservă de carne de porc (300 gr), 6 cutii conservă de carne de vită (300 gr) și 10 cutii conservă pate de ficat (200 gr)

În județul Alba, a început deja distribuirea celor 47.584 de tichete la domiciliile beneficiarilor, potrivit reprezentanţilor Poştei.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

26 Comentarii

26 Comments

 1. Paus

  miercuri, 19.11.2014 at 14:47

  Eu sunt somer cautator loc de muna , la fel si fiica mea.Suntem inscrisi la AJOFM Arges din luna mai 2014 si nu am primit cupoanele.Ce se intampla in judetul Arges? Doresc raspuns pe acest e-maill!!

  • Vasile

   vineri, 23.01.2015 at 11:56

   Se face o lista suplimentara la consiliul va prezentati sa va treaca pe lista suplimentara

 2. INTREBARE

  luni, 24.11.2014 at 10:59

  Este o minciuna, azi 24.11.2014 cupoanele nu sunt faptic in Oradea la posta si nici distribuite. Unde sunt ajutoarele distribuite din 17.11.2014?

  • Nicu

   marți, 25.11.2014 at 07:01

   Da,este o minciuna.PSD s-a razgandit.De fapt,asta a fost si motivul pentru care au stabilit data de 17 noiembrie pentru distribuirea alimentelor,adica imediat dupa alegeri ca sa poata s-o dea la intors daca pierd.
   Quod erat demonstrandum !
   PONTA PRESEDINTE !!!

   • lulu

    joi, 04.12.2014 at 10:47

    suntem in decembrie si NIMIC ! au disparut alimentele ?!s-au transformat in PLUMB !

 3. laura

  marți, 25.11.2014 at 13:26

  *** MA NENOROCITILOR, TICHETELE SAU DAT SI FACUT LISTELE INAINTE DE ALEGERI.

  • melania

   miercuri, 26.11.2014 at 09:13

   „Nenorocita” esti tu si pe deasupra mai esti si proasta…. daca s-au dat cupoane si s-au facut liste ce?…. au dreptate oamenii care se arata nemultumiti….chestia cu cupoanele a fost o gaselnita electorala…. si s-au mai cheltuit si bani cu ele…. tipic PSD-ista…. alimentele ramane de vazut daca se mai dau avand in vedere ca nu le-a iesit… ca asta e electoratul pe care se bazeaza PSD-ul…. saracii care pot fi manipulati, daca ar fi altfel s-ar anunta clar cand si unde se incepe distribuirea. Deocamdata e secret. Intr-o tara civilizata nu pui batranii si persoanele cu handicap sa vina la nu stiu ce centre la cuca macaii s aia ajutoare pe care oricum nu au cum sa le care… De cat sa fi dat banii pe cupoane si posta de distribuire mai bine se ingrijeau sa le aduca sarmanilor acasa produsele.
   CEi care mai cred inca in PSD le recomand sa-si dea cu niste apa rece pe fata ca poate se trezesc, daca nici asta nu ii ajuta macar sa taca ca se fac de ras. Pacat ca prostia nu doare.

   • MARIAN

    miercuri, 03.12.2014 at 19:09

    Domnilor si doamnelor astazi 03.12.2014 in judetul Covasna nu a ajuns nici un aliment referitor la ajutoare.De ce suntem mintiti cu aceste cupoane.Avem dreptul dar nu primim nimic.Rusine acestor guvernanti ca au distribuit cupoane dar nu au distribuit ce era mai important adica alimentele.Rusine fostei guvernari care aduceau alimentele dar marea majoritate care trebuia sa beneficieze nu stiiau de caeste alimente si se imbogateau distribuitorii deci ambele guverne sunt la fel de vinovate.Sati mai spun tie special doamna melania dute-n mata cu tot cu hotii aia de la PDL-care neau guvernat care au furat cat casa.Purta javra aia de Elena posete de zeci de mii de euro si tu te plangi de PSD.Ce a facut justitia in timpul PDL-ului NIMIC iar de cand a venit PONTA totul sa miscat in justitie si tu vezi PDL-ul in fata ochilor

 4. Munteanu doina

  vineri, 28.11.2014 at 11:43

  Rusine sa va fie ca ati mintit mi de oameni fals ponta a vrut sa ne cumpere cu un ciur de faina

 5. Paus

  vineri, 28.11.2014 at 12:43

  In Arges somerii si cautatorii de loc de munca nu au primt tichete.Au fost stersi din evidentele AJOFM Arges, ca sa raporteze un nr.mic de soerii la statistica UE!

 6. ion

  marți, 02.12.2014 at 11:51

  la primaria din Strehaia jud. Mehedinti reprezentantii primariei au spus ca nu se vor da niciodata aceste ajutoare pentru ca asta a fost doar o teapa electorala .Multumiri guvernantilor satui sa le stea in gat!

  • lulu

   joi, 04.12.2014 at 10:49

   pofta buna la CUPOANE ,defavorizatilor !

 7. ATENTIEEEEEEEE !!!

  duminică, 07.12.2014 at 20:49

  Cand m-am dus sa ma interesez de ajutoare aici in Bucuresti mi s-a spus ca nu au ajuns alimentele si ca sa nu arunc cuponul din urmatoarele motive:
  1. Mi-au spus sa astept ca nu stiu nici ei daca se mai dau sau nu.
  2. Nu s-au dat pana acum deoarece valoarea produselor de pe cupoane este de aproximativ 120 LEI si ca nu este OK, deoarece ele trebuiau sa aibe o valoare de aproximativ 80 lei si de-asta nu se mai dau (ma gandesc ca de la 80lei la 120lei era inclusa cred si rasplata guvernului in caz ca lua Ponta).
  3. Din alte surse de pe internet am aflat ca noul nostru presedinte s-ar fi opus total acestor ajutoare alimentare venite de la UE care nu au nici o treaba cu GUVERNUL. Pe unele site-uri unii au scris ca acum cativa ani „unii alesi” chiar le ziceau satenilor: „Vezi ce votezi, ca s-ar putea sa nu mai vezi ajutoare data viitoare.”
  4. Cupoanele alimentare ziceau „domnii” de acolo (erau 4 la numar) ca s-ar putea sa ni se dea altele de la Posta cu o valoare mai mica (aproximativ 80 LEI ) si ca sa mai urmaresc si eu, sa intreb la posta…
  5. O alta varianta mi s-a spus ca ar fi posibil sa ne dea niste bonuri de masa (insa nici acestea n-au sosit inca).
  6. In concluzie, ceea ce cred acum este ca noul presedinte „are el grija de toate” si de noi toti, ca sa ne fie cat mai bine :)), de-asta nu ni le mai da.

  NU AM SCRIS NUMELE LUI DEOARECE NU VREAU SA APARA ACEST COMENTARIU LA CAUTAREA IN GOOGLE (DUPA NUMELE LUI).

 8. nick oprea

  luni, 08.12.2014 at 09:37

  Traim in romania oameni buni…

 9. Olli Rehn

  sâmbătă, 13.12.2014 at 21:03

  Fraud in Romania? EU funds will be returned!

 10. alimente varza

  marți, 16.12.2014 at 05:23

  fac ceva in porcul vostru toate conservele au porc si scrie ca sunt de vita unele si au si porc facute in bataie de joc cu apa de la fierberea capului de dragon adica porc .nitrati si multe chimicale care le bagati in conserve la copilasi si la amarati .oarba dupa voi. lucruri facute in graba si proaste

 11. dafac

  duminică, 11.01.2015 at 09:16

  sa vi le bagati in cu7 ca nu sunt bune de nimic !

 12. Ene Elena

  miercuri, 14.01.2015 at 17:45

  La constanta nu sau distribuit toate cupoanele .

 13. ovidiu

  vineri, 16.01.2015 at 13:29

  din suflet asi dori si eu un raspuns!!!aceste ajutoare sunt pentru anul 2014!in Reghin judetul Mures au inceput sa la distribuie doar incepand cu 12.01.2015!!!tata a primit acest cupon dar in data de 28.12.2014 a decedat!DE CE MAMA CA SI URMAS NU ARE DREPTUL DE A PRIMI ACEST AJUTOR?PENTRU CA E UN AJUTOR PE 2014 CAND TATA INCA TRAIA!CINE SE ALEGE CU ACELE AJUTOARE?INCA SE CONTINUA CU BATJOCURA SI ABUZURILE?MULTUMESC

  • F

   sâmbătă, 24.01.2015 at 17:17

   Aceeasi problema o am si eu . Bunica a decedat pe 18 ianuarie 2015 iar dupa inmormantare , pe data de 23 ianuarie am fost sa ii ridic ajutorul (alimentele). Acolo mi s’a spus ca la decedati nu se mai dau ajutoarele cu toate ca , cupoanele sunt pe 2014 . Va rog frumos , ma puteti ajuta cu aceasta problema ? Multumesc. ( Braila , Viziru )

 14. Gabriela

  joi, 22.01.2015 at 15:35

  Buna ziua! As vrea sa stiu pentru Bucuresti, Sector 1 daca se dau si unde pentru ca mama mea a mers la locatia de unde le ridica de obicei si nu era afisat nimic pe usa. Multumesc!

 15. Tobias

  marți, 27.01.2015 at 19:50

  Cine a facut treaba asta cu licitatia sa fiti siguri ca s-a imbogatit!…..Alimentele…cel putin conservele din carne de vita sunt niste reziduuri….animale transformate in pasta….in 2 cu conservant…si proteina vegetala aka soia…….Niste gunoaie pe care nici animalele de curte nu le mananca!!….Multumim frumos pentru ca a-ti luat banii …….Europeni si a-ti facut licitatia……Romaneste!……Sper ca Domnii care au facut treaba asta sa manace toata viata numai alimente de „calitate”…la fel ca si conservele astea din „carne de vita”. Si spuneti ca suntem amarati si cu nasul pe sus?!?….Poate ca sunt si din astia nu zic……dar de data asta pe buna dreptate…NU SUNT COMESTIBILE CONSERVELE!……..Mai tineti minte cand a fost glucoza industriala in loc de miere de albine?! A-ti uitat?!?…….vezi 2013 Ajutoare Uniunea Europeana…..a atunci s-a autosesizat cineva…….era groasa de tot……”mierea”…..acuma merge si asa la prosti!!!!….Daca nu le place….spunem ca dupa ce sunt calici mai fac si mofturi nu?!?!?…… Rusine Sa va fie!!!

 16. oana

  miercuri, 28.01.2015 at 15:19

  sigur s-au imbogatit, mai multi:daca citesti ce contin conservele de „carne” si „Pate” ,nici nu le mai deschizi:sorici,aditivi…intr-o tocatura uleioasa iar pateul are17% ficat(cica)ia restul,supa ,FAINA! conservanti…etc Ca o propunere-e preferabil sa se aloce o suma calculata pt.fiecare persoana si inscrisa pe un cupon,adusa de postas ,cupon ALIMENTAR -si cheltuielile cu transportul,cutii si alte costuri dispar ;.persoana care primeste cuponul isi poate cumpara alimentele pe care le poate consum fara sa ajunga la spital .

 17. ion

  miercuri, 28.01.2015 at 17:57

  conservele de” carne „contin sorici macinati si grasime !halaL SA-I FIE CELUI CARE NU AJUNGE LA DOCTOR DUPA CE MANANCA!-BATAIE DE JOC D-NA plumb !GUSTATI-LE ! (STOP CENZURA!)

 18. pensionar

  marți, 31.03.2015 at 14:27

  cum,sub 400lei,trebuia trecut ,pina la 400lei ,INCLUSIV,

 19. constantin adrian

  miercuri, 23.09.2015 at 07:07

  Cind o sa se dea ajutoatele cu pensia noastra murim de foame in ce data si in ce an 2020

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

API: Licitația pentru finalizarea Autostrăzii Lugoj-Deva va fi anulată. „Vom ajunge să dăm înapoi banii europeni pentru proiect”

Publicat

CNAIR se pregătește să anuleze licitația pentru finalizarea Autostrăzii Lugoj-Deva, după ce a lansat respectiva licitație în iulie 2019 și a ținut-o suspendată mai bine de un an din cauza lipsurilor majore din documentația tehnică, susțin reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

„Am tras nenumărate semnale de alarmă de-a lungul ultimilor ani privind modul dezastruos prin care această autostradă a fost manageriată de Compania de Drumuri. Totul a plecat de la semnarea în 2013 a unui contract ce prevedea o săpătură imensă în dealurile de la Holdea, deși acordul de mediu solicita construirea unor tuneluri pentru mașini care să lase mediul natural intact.

Următoarea cărămidă a fost pusă de Ștefan Ioniță în 2017-2018, când a reziliat contractul în mod abuziv, tribunalul internațional confirmând în acest an că statul român trebuie să plătească constructorului daune financiare de peste 230 de milioane de lei.

Cu alte cuvinte, la aproape 10 ani de la lansarea proiectului, suntem departe de finalizarea sa și în același timp buni de plată.

O altă veste proastă este că este tehnic imposibilă finalizarea autostrăzii până în 2023, astfel încât Comisia Europeană să considere acest coridor european de transport funcțional. Drept urmare, cel mai probabil vom ajunge să dăm înapoi toți banii europeni atrași până în prezent pentru întreg proiectul Lugoj-Deva.

Incompetența, aroganța sau lipsa de viziune au blocat și vor bloca mulți ani în continuare dorința șoferilor de a circula doar pe autostradă între Sibiu și granița vestică de la Nădlac. Fără studii de teren profesioniste, un proiect tehnic complet și un management de contract competent nu se va atinge acest deziderat”, au precizat reprezentanții API, într-o postare publicată pe rețeaua de socializare Facebook.

Reamintim faptul că statul român a atribuit în toamna lui 2013 contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 2 din Autostrada Lugoj – Deva constructorului italian Salini Impregilo pentru suma de 562,73 milioane de lei, în baza acordului de mediu din 2010. În decembrie 2013 a fost emis acordul de mediu revizuit, iar pe lotul 2 s-a impus construirea unor tuneluri pentru protecţia mamiferelor mari. Costul acestor tuneluri, de peste 100 milioane de euro, ar fi dublat însă valoarea contractului semnat iniţial cu italienii. Prin urmare, statul a fost obligat să reliciteze separat această secţiune. Soluţia încheierii unui act adiţional cu italienii ar fi fost aplicabilă doar dacă valoarea lucrărilor creştea cu până la 10%. Din cei 28,6 kilometri ai lotului 2 din Autostrada Lugoj – Deva, 15 kilometri au fost daţi deja în trafic.

sursa, foto: Asociația Pro Infrastructură

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Centrul European pentru Controlul Bolilor: Măsurile luate de România, insuficiente. Numărul de cazuri va crește până la Crăciun

Publicat

Numărul de noi cazuri de coronavirus și de decese va continua să crească în România cel puțin până la Crăciun, dacă rămân în vigoare doar măsurile care sunt în vigoare acum, arată o proiecție a Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), care a realizat astfel de modele pentru fiecare țară din UE, plus Marea Britanie.

ECDC precizează totuși că modelările sale au și limitări, din cauza specificului fiecărei țări.

Sunt și unele țări UE unde Centrul European consideră că restricțiile actuale sunt suficiente pentru scăderea numărului de noi cazuri și de decese.

Graficele realizate de ECDC arată proiecția evoluției cazurilor noi de COVID și a deceselor până pe 25 decembrie (linia punctată), în funcție de măsurile care sunt în vigoare la momentul actual în fiecare dintre țările UE, plus Marea Britanie (barele orizontale colorate de sub grafic).

Într-o situați similară se află și Germania, care, alături de alte țări, a luat măsuri mai dure de la începutul lui noiembrie, când a intrat într-un lockdown parțial. La finele lunii noiembrie, Germania a prelungit carantina parțială cel puțin până pe 20 decembrie.

Cu toate acestea, raportul ECDC susține că nu este de ajuns și că bilanțul COVID va continua să crească în lipsa unor măsuri suplimentare.

Sursă: Digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Modificări în Codul Penal cu privire la prescripția infracțiunilor sexuale față de minori. Iohannis a promulgat legea

Publicat

violenta femeie familie

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, actul normativ pentru modificarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal care modifică perioada de prepscripție a infracțiunilor sexuale față de minori.

„Cu excepţia infracţiunilor prevăzute la art. 218 şi art.220, în cazul infracţiunilor contra libertăţii şi integrităţii sexuale, al celor de trafic şi exploatare a persoanelor vulnerabile, precum şi al infracţiunii de pornografie infantilă, săvârşite faţă de un minor, termenul de prescripţie începe să curgă de la data la care acesta a devenit major.

Dacă minorul a decedat înainte de împlinirea majoratului, termenul de prescripţie începe să curgă de la data decesului”, prevede legea.

Forma actuală a legii – care se referă la termenele de prescripţie a răspunderii penale – este următoarea: „În cazul infracţiunilor contra libertăţii şi integrităţii sexuale, săvârşite faţă de un minor, termenul de prescripţie începe să curgă de la data la care acesta a devenit major. Dacă minorul a decedat înainte de împlinirea majoratului, termenul de prescripţie începe să curgă de la data decesului”.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Măști neconforme au fost vândute și în hipermarketuri sau farmacii. Unde a dat amenzi Protecția Consumatorului

Publicat

Unele dintre cele mai mari companii de retail din România, precum Lidl, Kaufland, Mega Image, Auchan, Altex, Profi, Dedeman, DM, mari lanţuri farmaceutice, cum ar fi Sensiblu şi HelpNet, precum şi benzinăriile Lukoil România se află pe lista companiilor amendate pentru comercializarea măştilor neconforme, se arată în raportul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

ANPC, prin sucursalele sale teritoriale, a derulat în perioada 23 octombrie – 23 noiembrie controale pentru verificarea respectării prevederilor legale la comercializarea măştilor.

Potrivit raportului, au fost controlaţi 599 operatori economici, la un număr de 396 dintre aceştia (66%) constatându-se nerespectarea prevederilor legale în vigoare; la 79 de operatori economici controlul nu a fost finalizat.

Au fost verificate un număr de 35.180.666 măşti în valoare 19.763.739 lei, din care 32.997.026 măşti în valoare de 19.459.353 lei (59%) nu se încadrau în prevederile legale în vigoare.

Urmare a deficienţelor constatate, organele de control au dispus următoarele măsuri: oprirea temporară de la comercializare a 31.931.598 de bucăţi de măşti în valoare de 12.740.657 lei până la remedierea neconformităţilor constatate; oprirea definitivă şi scoaterea de la comercializare a 725.448 bucăţi de măşti în valoare de 3.152.544 lei; aplicarea a 668 sancţiuni contravenţionale, din care 237 avertismente şi 431 amenzi contravenţionale în valoare de 2.908.000 lei pentru încălcarea reglementărilor privind protecţia consumatorilor.

Printre companiile care au fost sancţionate pentru comercializarea măştilor neconforme se află diverse puncte de lucru din ţară ale marilor retaileri prezenţi în România, precum Lidl, Rewe, Kaufland, Mega Image, Auchan, Altex, Dedeman, Profi, DM, dar şi compania petrolieră Lukoil România.

De asemenea, raportul arată că au fost amendate şi marile reţele de farmacii Help Net şi Sensiblu.

Printre neregulile constatate se află lipsa totală sau parţială a elementelor de identificare şi caracterizare, lipsa traducerii în limba română, lipsă instrucţiuni de utilizare, lipsă menţionare compoziţie material, lipsă declaraţie conformitate, lipsă marcaj de conformitate CE.

Pe 13 noiembrie, Paul Anghel, director general în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a anunţat că România a emis, prin sistemul RAPEX, o alertă pentru măşti neconforme aflate pe piaţă, care poartă marcajul CE, dar nu sunt certificate.

„Alertă emisă de România – RAPEX: Produsul poartă marcajul CE, dar nu este certificat ca echipament de protecţie de către un organism competent. Prin urmare, este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerinţele în materie de sănătate şi siguranţă şi, prin urmare, să nu fie protejat în mod corespunzător în cazul în care nu este combinat cu măsuri suplimentare. Produsul nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecţie şi standardul european relevant EN 149”, a notat Anghel, şef al Direcţiei Generale Control şi Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană ANPC.

La rândul său, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunţat joi că raportul ANPC a fost trimis la Parchetul General.

„Aşa cum am mai spus, protejarea populaţiei este prioritară. De aceea, românii au dreptul să ştie că ne preocupăm de acest aspect şi, cu ajutorul celor de la ANPC, supraveghem piaţa pentru siguranţa fiecăruia dintre noi.(…) Mesajul meu pentru cetăţeni: măştile neconforme au fost retrase de pe piaţă de către cei de la ANPC şi, mai mult chiar, au fost aplicate şi amenzi celor care nu au respectat legea. Nu ascundem sub preş nimic, aşa cum sunt obişnuiţi social democraţii să facă! Românii trebuie să ştie că sunt protejaţi. Şi, repet, îi îndemn pe români să caute măşti produse în România, pentru că sunt de calitate, sunt autorizate, sunt acreditate şi sunt cele mai bune de pe piaţă! Raportul neregulilor constatate şi sancţionate de comisarii ANPC pleacă spre Parchetul General”, a precizat ministrul.

Tot joi, ANPC a lansat în dezbatere publică un proiect de ordin prin care operatorii economici trebuie să comercializeze măştile care nu sunt nici dispozitive medicale şi nici echipamente individuale de protecţie sub denumirea de „acoperitoare faciale de utilizat în colectivitate”.

sursă:  Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate