Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Rovana Plumb, respinsă DEFINITIV de Comisia pentru Afaceri Juridice a PE. Guvernul trebuie să propună alt candidat

Publicat

Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi au fost respinși luni de Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European, guvernele României și Ungariei urmând să propună alți candidați.

„RESPINȘI din nou la VOT acum, amândoi candidații, Plumb și Trocsany. Vot 13+, 7- , Plumb. Așa se întâmplă și în cazul celui din Ungaria. VOT 12+, -9.
Romania și Ungaria trebuie să propună alți candidați astăzi, cel tarziu mâine, pentru a putea intra și acestia pe proceduri”, a transmis europarlamentarul Rareș Bogdan, pe pagina de Facebook.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, prin vot, că Rovana Plumb şi Laszlo Trocsanyi sunt ”nepotriviți” pentru funcţia de comisar european, urmând să transmită o scrisoare în acest sens către preşedintele PE, David Sassoli.

Rovana Plumb a transmis luni Comisiei juridice din PE un document în care anunţa că a convenit să ramburseze suma de 800.000 de lei care figura ca datorie – şi care a fost de fapt donaţia pentru PSD în campania electorală – oferind două apartamente care se regăsesc în declaraţia sa de avere, acestea fiind acceptate pentru stingerea datoriei. De asemenea, ea preciza că datoria care a provocat îngrijorarea comisiei nu mai există, iar situaţia va fi soluţionată efectiv până în 23 octombrie când ar urma să fie votată noua comisie Europeană în plenul PE.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax