Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Rowmania, în august, la Alba Iulia. A doua ediţie a competiţiei de canotci pe râul Mureş. Sunt aşteptaţi „campioni la vâslit” de toate vârstele. PROGRAMUL

Publicat

Evenimentele de vară la Alba Iulia continuă şi în august, cu Rowmania. A doua ediţie a competiţiei de canotci pe râul Mureş are loc pe 10 august. Sunt invitaţi să participe persoane de toate vârstele care vor să se implice în promovarea sportului cu vâsle.

În colaborare cu Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila23, Primăria Alba Iulia promovează sporturile nautice. Rowmania este iniţiativa multiplului campion olimpic la canoe, Ivan Patzaichin, de promovare a mişcării fizice prin folosirea ambarcaţiunilor cu vâsle. Evenimentul include o mai bună înţelegere şi interpretare a naturii, în liniile conceptelor de dezvoltare durabilă şi antreprenoriat social. Rowmania este proiectul de promovare a bărcii cu vâsle, o nouă bicicletă a apelor, cu care să te plimbi ori de câte ori vrei să te relaxezi, în weekend sau în vacanţă, în preajma oraşelor sau pe traseele sălbatice şi în rezervaţiile naturale.

Competiţia se desfăşoară duminică, 10 august, începând cu ora 9.30, în zona Podului peste Mureș (Cartierul Partoș, ieșirea spre Sebeș), Alba Iulia.
”Indiferent de vârstă, constituţie sportivă şi experienţă, alătură-te campaniei noastre și formează echipajul de 11 campioni pentru concursul de vâslit viteză, în canotci de 10+1 locuri.
Descoperă Rowmania – competiţia de vâslit în canotci de 10+1, ajunge pentru al doilea an consecutiv la Alba Iulia. Câştigătorii de la Alba vor intra în finala națională Descoperă Rowmania, care se va desfăşura în cadrul Festivalului Rowmania, pe 31 august, la Tulcea”, este mesajul organizatorilor.
Confirmarea de participare se trimite până pe 7 august, la adresa de e-mail office@rowmania.ro. Înscrierile se pot face și la fața locului, în dimineața concursului. Accesul este gratuit.
Program:
Orele 9.30 – 11.00 Înscrierea participanților şi acomodarea cu ambarcaţiunile (echipe), demonstrație de vâslit
Orele 11.00 – 11.15 Stabilirea ordinii de intrare în concurs și ședința tehnică (instructaj)
Orele 12.00 – 13.45 Desfășurarea concursului de canotcă 10+1 (pe serii, semifinale, finala)
Orele 14.00 – 14.30 Festivitatea de premiere a concursului de canotcă 10+1
Descoperă Rowmania – România naturală văzută din barcă este o campanie națională de promovare a patrimoniului național și urmărește descoperirea României naturale, prin promovarea mișcării în aer liber. Obiectivul acestei campanii este să reapropie oamenii de natură și să-i reconecteze la aceasta, având ca instrument canotca și ca activitate vâslitul.
Descoperă Rowmania Alba Iulia este un eveniment organizat de Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23” împreună cu Primăria Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax