Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Controale ANPC la producătorul brandului Lidl ”Cămara Noastră”: Rozătoare moarte şi pânze de păianjen. Măsurile luate

Publicat

Controale ANPC la producătorul brandului Lidl ”Cămara Noastră”: Inspectorii au găsit rozătoare moarte şi pânze de păianjen. 

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a amendat cu 15.000 de lei operatorul economic producător al produselor de patiserie comercializate sub marca „Cămara Noastră – Poftă de România”, respectiv SC Patisgal SRL, din Galaţi.

Informația a fost transmisă de ANPC printr-un comunicat, citat de Agerpres.

Începând cu primele zile ale anului 2024, autoritatea a început derularea unei ample campanii de verificare a modului în care brandurile proprii, declarate a fi româneşti, ale marilor lanţuri de magazine.

Citește și: Magazine Kaufland din Alba și din România luate la control de ANPC. Ce nereguli au fost descoperite și ce sancțiuni s-au dat

Inspectorii au încercat să afle dacă acestea respectă exigenţele impuse de brandul ales şi de semnificaţia acestuia.

Acţiunile de control au început cu „Gusturi româneşti”, brand propriu al lanţului de magazine Mega Image, şi „Cămara Noastră – Poftă de România”, care aparţine lanţului de retail Lidl.

După desfăşurarea controlului în cadrul magazinelor marilor retaileri, verificările comisarilor ANPC continuă, mergând pe lanţul de distribuţie, până la locaţiile în care articolele comercializate sub aceste mărci au fost produse.

  • „Scopul campaniei este acela de a se putea certifica folosirea exclusivă a ingredientelor româneşti la realizarea acestor produse, comercializate sub branduri cu încărcătură emoţională naţională, şi la care se folosesc reţete binecunoscute şi apreciate de către români” – ANPC.

Astfel, comisarii ANPC au verificat, până în acest moment, operatorul economic producător al produselor de patiserie comercializate sub marca „Cămara Noastră – Poftă de România”, respectiv SC Patisgal SRL, din Galaţi.

Pentru abaterile de la legislaţia în vigoare, echipele de control au aplicat următoarele sancţiuni:

  • 2 amenzi contravenţionale în valoare totală de 15.000 lei;
  • un avertisment;
  • oprirea temporară a prestării de servicii în secţia de producţie patiserie;
  • propunerea măsurii de încetare a practicii comerciale incorecte;
  • propunerea măsurii de închidere temporară a unităţii pentru o perioadă de până la 6 luni.

Controale ANPC la producătorul brandului Lidl ”Cămara Noastră”: ce au găsit inspectorii

Principalele deficienţe constatate au fost utilizarea unor spaţii neigienizate, în care s-a semnalat prezenţa rozătoarelor moarte şi a pânzelor de păianjen, folosirea unor agregate frigorifice deteriorate, cu rugină, chedere neigienizate şi rupte, cu depuneri de mucegai pe ventilatoare, utilizarea unor materii prime cu data durabilităţii minimale depăşită sau fără elemente de identificare, folosirea unor practici comerciale incorecte prin neînscrierea pe ambalajul unor produse a tuturor ingredientelor utilizate la fabricaţie (ex.: uleiuri vegetale parţial hidrogenate de palmier şi shea).

Verificările vor continua şi în perioada următoare, au adăugat reprezentanții ANPC.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax