Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Rușii au pus ochii pe „Cupru Min”. Zăcămintele de la Roşia Poieni, evaluate la peste 7 miliarde de dolari

Publicat

Scoaterea la privatizare a societăţii „Cupru Min” din Abrud, la care Ministerul Economiei este acţionar unic a atras interesul a 12 companii internaţionale şi autohtone, până în prezent. Printre acestea  se află investitorul rus „Vimetco”, care deţine „Alro” Slatina şi „Alum” Tulcea. Rezerva de cupru de 1 milion de tone la Roşia Poieni, aflată în gestiunea „Cupru Min” este cea mai mare din Europa şi a fost estimată la peste 7 miliarde de dolari, luând în considerare preţul actual al pieţei. Statul român porneşte licitaţia de la 85 milioane de dolari.

„Vimetco” este controlată de omul de afaceri rus Vitali Matchisky, de origine evreu. Pe lângă investiţiile de la Slatina şi Tulcea, compania deţine puncte  de procesare a aluminiului în China.

Pe lângă ruşi, interesaţi de cuprul românesc sunt şi canadienii de la „Barrick Gold”, lider mondial în producţia de aur, „Valhalla Resources” şi „Euroglobal Capital Partners”. De asemenea, scrisori de intenţie au fost depuse de ” Mineral Metals” Australia, din Elveţia „Glencore International” şi „Mineco” (proprietarul „Moldomin” din România), şi Camera de Comerţ bilaterală româno-azeră (statul Azerbaidjan).

Dintre întreprinzătorii autohtoni, amintim „Invest Nikarom” şi Asociaţia Salariaţilor „Cupru Min”.

sursa: Realitatea.net partener Alba24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax