Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Rubrică pe buletinele de vot pentru alegătorii nemulţumiţi de candidaţii prezentaţi. Iniţiativă legislativă a unui deputat

stampila de vot

Publicat

Un deputat propune ca buletinele de vot să fie completate cu o rubrică nouă, un patrulater gol în care alegătorii nemulţumiţi de candidaţii înscrişi în curs electorală să aibă opţiunea pentru amplasarea ştampilei. Este vorba despre o iniţiativă legislativă aflată în curs de redactare.

Iniţiatorul susţine că în acest proiect se prevede că participarea la vot va deveni obligatorie, în caz contrar fiind prevăzute amenzi.

„Este clar că absenteismul este cauzat de nemulțumirea alegătorilor față de clasa politică, ori dacă introducem votul obligatoriu, trebuie să le oferim posibilitatea acestora să își exprime punctul de vedere. Și pentru ca buletinele de vot să nu mai fie anulate, ne gândim să introducem un patrulater gol în care cei nemulțumiți să pună pună ștampila, iar votul să nu mai fie anulat”, a declarat, pentru Agerpres, deputatul Ioan Munteanu.

Parlamentarul a adăugat că se ia în considerare repetarea alegerilor în cazul în care procentul celor care ștampilează patrulaterul gol depășește 50 la sută plus unu dintre voturile valabil exprimate.

„Este o situație care se poate întâmpla de două-trei ori, ca majoritatea celor care vin la vot să aleagă această formă de amendare a clasei politice. În această situație ne gândim dacă nu ar trebui repetarea alegerilor. Trebuie însă să ținem cont că, într-o astfel de situație, vor rămâne în mandat tot aleșii vechi, care pot fi mai răi decât cei aflați în noul mandat”, a adăugat deputatul.

Ioan Munteanu își dorește ca obligativitatea participării la vot să fie aplicată cât mai repede și crede că va întruni voința a minim două treimi dintre parlamentari, așa cum prevede Constituția, pentru ca proiectul de lege privind obligativitatea votului să fie aprobat.

sursa: agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Marcel

    vineri, 13.06.2014 at 14:04

    de ce repetarea alegerilor si nu schimbarea clasei politice, care sa atraga electorat nu sa-l scarbeasca ??!!

  2. soimul de munte

    sâmbătă, 14.06.2014 at 20:40

    ei…citi dintre forumisti nu am militat de-a lungul timpului pentru o astfel de abordare-da, daca nu-mi convine niciunul dintre penalii trecuti pe lista, pun stampila pe pe casuta aia si nu mai poate un politruc sa-mi stampileze de 2x biletul ca sa-l anuleze si sa-i iasa penalul lui cu procent mai mare; sustin ca fiind morala o astfel de initiativa ; munteanu ala , de la ce partid este?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax