Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rugăciunea unui medic care a luat 9 șpăgi în 10 zile: „Doamne dă-mi sănătate, bani mulţi, fereşte-mă de procurori!”

Publicat

Un medic chirurg din Târgu Jiu, reținut pentru luare de mită, avea o rugăciune pe care o rostea în fiecare dimineață, când intra în tură, menită să îl scape de procurori. Nu s-a dovedit eficientă, mai ales că a fost interceptat rostind-o chiar de către procurori, care i-au montat microfoane și camere în cabinet.

În biroul doctorului, anchetatorii au găsit un dulap din lemn plin ochi cu bani: peste 70.000 de lei, dar și sticle de alcool scumpe, parfumuri, ori alte atenții primite de la pacienți.

Mai mulți pacienți l-au reclamat că a refuzat să îi opereze dacă nu îi dădeau mită. Fostul director al Spitalului Județean de Urgență Tg Jiu, acum medic chirurg la spital, a fost reținut pentru 13 acuzații de luare de mită.

A fost pus față în față cu probele strânse de anchetatori cu ajutorul tehnicii de interceptare pe care o montaseră chiar în cabinetul în care ar fi luat mită aproape în fiecare zi. Așa au surprins rugăciunea pe care o spunea, cu voce tare, la începutul fiecărei ture.

Rugăciune anti-procurori

Procurorii mai spun că acesta era conştient de activităţile sale ilicite, dovadă fiind şi o rugăciune pe care acesta o spunea în fiecare zi cu voce tare în cabinetul său. Procurorii au aflat de rugăciunea în timp ce medicul era înregistrat ambiental:

„Doamne, Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori!”

Medicul, susțin anchetatorii, avea adesea obiceiul de a vorbi singur în cabinet. Un astfel de monolog este considerat incriminator.

Crezul doctorului, interceptat

„Dacă e speranţă de ceva bănuţi, internez! Dacă nu, nu internez!”. (sursa: Parchetul Gorj)

Procurorii îl acuză că, dacă suma dată de pacient era prea mică, operația era amânată la nesfârșit.

Medicul la un moment dat numără până la 600 lei de la un pacient. Nu erau sume fixe, deci el nu pretindea o anumită sumă, dar însă era nemulțumit evident, rezultă din probe, dacă sumele respective erau prea mici, a precizat Cristina Ciobanu, purtător de cuvânt Pachetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Interceptat când număra mita

„Ce făcu… subţire de tot. 4… 5… 6…aaa, bun mă! Buuun! Mi-a dat 5 milioane, hai… păi da. Şase. Normal, trebuia să fie 6. Păi da… moşu, doar n-ai vrea moşu… moşu trăieşte… mă aşteptară 6… Mă aşteptară 6!

Comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj:

La data de 08.07.2021, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul N.G., medic chirurg în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tg-Jiu, pentru săvârşirea a 13 infracţiuni de luare de mită, prevăzute de art. 289 alin. 1 Cod penal, cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod penal.

Totodată, a dispus reţinerea preventivă a suspectului N.G. pentru 24 de ore, începând cu data de 08.07.2021, orele 12:30.

În cauză s-au formulat patru denunţuri, iar din declaraţiile martorilor denunţători s-a conturat ideea că medicul N.G. nu intervine chirurgical până nu primeşte sume de bani de la pacientul care urmează să fie operat, necontând starea materială a bolnavului.

Din probatoriul administrat în cauză, de procurorul specializat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu sprijinul organelor de poliţie judiciară din cadrul I.P.J. Gorj – S.I.C.E., precum şi ale Direcţiei Generale Anticorupţie – Structura Centrală, Serviciul Tehnic Bucureşti, a rezultat că pentru medicul N.G. din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tg-Jiu, este un obicei să primească sume de bani de la pacienţii pe care îi tratează, iar în situaţia în care nu primeşte sume de bani, medicul refuză actul medical.

Sumele de bani au fost primite de către suspectul N.G. în cabinetul său, situat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tg-Jiu.

În perioada 06.06.2021 – 16.06.2021, medicul chirurg N.G. a primit sume de bani şi diferite bunuri de la alte 9 persoane.

De pildă, în data de 09.06.2021, la ora 22:45, fiind de gardă, medicului N.G. îi sună telefonul, iar din discuţia pe care o poartă rezultă că este chemat la o urgenţă. Acesta iese din birou şi la ora 23:00 revine în cabinet, unde poartă cu voce tare următorul monolog:

„Dacă e speranţă de ceva bănuţi, internez! Dacă nu, nu internez!”.

De asemenea, din probatoriul administrat rezultă că suspectul N.G. nu pretindea o anumită sumă, însă dacă suma era prea mică era nemulţumit.

De pildă, în data de 11.06.2021, medicul N.G., după ce primeşte un plic cu bani de la un bărbat care părăseşte biroul, poartă cu voce tare următorul monolog: „… ce făcu… subţire de tot. 4… 5… 6…aaa, bun mă! Buuun! Mi-a dat 5 milioane, hai… păi da. Şase. Normal, trebuia să fie 6. Păi da… moşu, doar n-ai vrea moşu… moşu trăieşte… mă aşteptară 6… Mă aşteptară 6!”.

Suspectul N.G. era conştient de activităţile sale ilicite, dovadă fiind şi o rugăciune pe care acesta o spunea în fiecare zi cu voce tare în cabinetul său: „Doamne, Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, bine lui A…, fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori, …!”.

În data de 08.07.2021 s-a efectuat o percheziţie domiciliară, în cabinetul medicului N.G. din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tg-Jiu, fiind găsite sume de bani în valoare totală de peste 71.000 RON, din care 52.200 lei, restul valută (3400 euro şi 350 lire sterline), banii fiind depozitaţi într-un dulap din lemn situat în cabinetul medical. Au mai fost găsite şi numeroase alte 0bunuri, cum ar fi: băuturi alcoolice, cafea, parfumuri, ţigări.

Procurorul a reţinut că, potrivit declaraţiei de avere, medicul N.G. deţine depozite bancare în cuantum de peste 1.400.000 lei.

Urmează ca în perioada următoare să fie evaluate de către procurorul de caz, cu sprijinul organelor de poliţie judiciară, probele obţinute din exploatarea mandatelor de supraveghere tehnică emise de judecător, pentru perioada 17.06 – 08.07.2021.

Ancheta continuă, pentru stabilirea adevărului şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de săvârşirea de infracţiuni, urmând ca în cauză să fie dispuse în continuare măsurile legale, care se impun.

Facem însă precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, dar aceste acţiuni ale procurorului nu sunt în măsură să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate, până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive în cauză”.

sursa: Parchetul Gorj, digi24.ro 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax