Actualitate
„Rural Food”: Un grup de turişti europeni învaţă să gătească româneşte, în Alba
Mai mulţi invitaţi din Marea Britanie, Slovacia, Cipru şi Bulgaria vin, de săptămâna viitoare în Alba, pentru a fi iniţiaţi în tainele bucătăriei româneşti. Aceştia participă la acţiunea „Rural Food”, organizată de Asociaţia “Satul verde”, în cadrul proiectului Leonardo da Vinci “Green Village”.
Participanţii vor învăţa să prepare pâine la cuptor, sarmale, papanaşi, găluşte cu prune şi alte mâncăruri tradiţionale. Astfel, invitaţii vor putea vedea direct de la sursă modul de viaţă din satul românesc transilvănean. „Sesiunea” de instruire cuprinde şapte zile, în perioada 1-7 august şi se desfăşoară în Gârboviţa, Alba Iulia şi împrejurimi.
Vă prezentăm programul acţiunii:
Luni, 1 august
– sosirea invitaţilor, cazare la o pensiune din Ampoiţa; vizită la Cetatea Alba Carolina; degustare de plăcinte tradiţionale româneşti;
Marţi, 2 august
– deplasare la Gîrboviţa; participare la prepararea sarmalelor şi plăcintelor în cuptor, la activitatea unei ferme din localitate: adunarea fânului, hrănirea animalelor (iepuri şi vaci)
Miercuri, 3 august
– deplasare la o piaţă din Aiud, unde se va discuta despre importanţa economică a produselor agricole locale; vizită la Mănăstirea Rîmeţ; degustare de vinuri în zonă
Joi, 4 august
– deplasare în Munţii Apuseni; vizită la un punct de colectare ciuperci şi fructe de pădure în Vidra; vizită la cascada Pisoaia şi în zona Peşterii Gheţarul Scărişoara; oaspeţii vor observa cum se produc ciuberele din lemn;
Vineri, 5 august
– prepararea deserturilor specifice zonei: găluşte cu prune, papanaşi cu brânză şi altele.
Sâmbătă, 6 august
– vizită la Târgul “Eco Food”, la Muzeul Satului din Sibiu.
Duminică, 7 august
– plecarea invitaţilor.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News