Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Rusia și-a pus în stare de luptă rachetele balistice intercontinentale. Vladimir Putin: ”Sarmat” nu are egal în lume

Publicat

Directorul agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, Iuri Borisov, a anunţat vineri că rachetele balistice intercontinentale au fost plasate în stare de luptă, relatează agenţia de presă RIA, citată de Reuters.

Racheta Sarmat este capabilă să transporte 10 sau mai multe focoase nucleare şi să lovească ţinte aflate la mii de kilometri distanţă, în SUA sau Europa, potrivit Agerpres.

TOP 15: Țările cu cele mai puternice armate din lume în 2023. Pe ce loc se află, SUA, Rusia, Ucraina, România și Moldova

În luna iunie, preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat că rachetele Sarmat vor fi ”în curând” plasate în stare de luptă.

Armata rusă a efectuat în aprilie 2022 un test reuşit cu noua sa rachetă balistică intercontinentală Sarmat, o armă de nouă generaţie cu rază lungă de acţiune despre care preşedintele Vladimir Putin a spus că este fără egal în lume şi îi va face pe inamicii Rusiei să ”reflecteze”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax