Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rusia vrea să interzică Instagram și WhatsApp și să declare Meta „organizație extremistă”

Publicat

Rusia a demarat procesul pentru a interzice Instagram și WhatsApp, relatează The Guardian, care o citează pe jurnalista Polina Ivanova, corespondenta Financial Times în Rusia și Ucraina. Agenția de presă rusă de stat Ria Novosti relatează că Parchetul General a cerut această măsură.

„Este o mișcare importantă, deoarece Instagram este o platformă foarte iubită în Rusia și, de asemenea, sursa de venit pentru multe întreprinderi mici din întreaga țară. Iar pentru tinerele elite din Moscova, înseamnă totul”, a scris Ivanova pe Twitter.

„WhatsApp este cel mai popular sistem de mesagerie din Rusia, cu aproape 60%. Vorbim de zeci de milioane de oameni care au acces limitat la comunicații, iar pentru mulți dintre ei VPN-urile nu sunt o tehnologie familiară”, a scris și corespondenta Washington Post, Mary Ilyushina.

Potrivit Ria Novosti, Parchetul general din Rusia a cerut Roskomnadzor, agenția care reglementează comunicațiile în Rusia, să restricționeze accesul la Instagram după ce Meta, compania care deține platforma, a anunţat că va permite excepţii de la reglementările sale privind conţinuturile care incită la violenţă şi la ură şi nu va elimina mesajele ostile la adresa armatei sau a liderilor ruşi.

De asemenea, Parchetul a cerut ca Meta să fie declarată „organizație extremistă” și ca activitățile sale să fie interzise pe teritoriul Rusiei.

sursa: digi24.ro

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax