Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rușii și ucrainienii schimbă ușor tonul la negocieri. Speranțe pentru un compromis, pentru prima dată de la începerea războiului

Publicat

Rușii și ucrainienii își exprimă pentru prima dată speranța unor rezultate concrete în urma negocierilor legate războiul din Ucraina. 

Negocierile de pace cu Ucraina nu sunt uşoare, dar sunt speranţe privind un compromis, a afirmat miercuri ministrul de externe rus Serghei Lavrov.

La rândul său, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri că discuțiile de pace ”sună mai realist, dar că este nevoie de mai mult timp”, transmite Reuters.

Declarația lui Lavrov vine în contextul în care în atacurile aeriene rusești au murit cinci oameni în capitala Kiev, iar numărul refugiaților a ajuns la 3 milioane.

„Mă ghidez după evaluările făcute de negociatorii noştri. Ei spun că negocierile nu sunt uşoare din motive evidente. Dar există oarece speranţe de a ajunge la un compromis”, a declarat Lavrov într-un interviu acordat postului de ştiri RBC, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

El a menţionat că negociatorii sunt aproape de a conveni asupra formulării unor acorduri, fiind luat „serios” în considerare un statut de neutralitate pentru Kiev.

Şeful diplomaţiei ruse a precizat însă pentru RBC că mai sunt şi alte chestiuni importante, inclusiv folosirea limbii ruse în Ucraina şi libertatea de exprimare.

Și guvernul ucrainean începe să vadă progrese în negocierile sale cu Moscova privind încheierea invaziei Rusiei. Negocierile de pace „par să fie mai realiste, dar că este nevoie de mai mult timp, a spus Volodmir Zelenski într-un mesaj video.

„Contradicţii profunde” persistă în negocierile ruso-ucrainene, care vor continua miercuri, dar un „compromis” este încă posibil, a apreciat marţi un consilier al preşedintelui ucrainean, Mihailo Podoliak.

Senatul SUA: Putin este criminal de război

Între timp, Senatul Statelor Unite a adoptat marţi în unanimitate o rezoluţie prin care îl condamnă pe preşedintele rus Vladimir Putin drept criminal de război, o demonstraţie rară de unitate în Congresul american, profund divizat, transmite Reuters.

Rezoluţia, introdusă de senatorul republican Lindsey Graham şi susţinută de senatorii ambelor partide, încurajează Curtea Penală Internaţională de la Haga şi alte state să vizeze armata rusă în orice investigaţie a crimelor de război comise în timpul invaziei Rusiei în Ucraina.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Gelu Stoian

    miercuri, 16.03.2022 at 12:19

    La ce pierderi URIASE a Inregistrat Armata Rosie a NOULUI Stalin, Vladimir PuTINA, multe vieti ( soldati si ofiteri, chiar SI Generali UCISI = cca 13.800), tancuri-430 si avioane-84, decat Adevarata Armata Rosie, in cele DOUA Razboaie AFgane, IN MOD SIGUR ca, mai devreme sau mai tarziu, SI Rusii Se VOR Retrage, Lingandu-si RANILE, cum FAC Cainii, NU Cu Coada-n sus, Latrand a Fericire, CI cu Ea intre PICIOARE, ca-n Afaganistan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Stelian ion

    miercuri, 16.03.2022 at 15:29

    Din Afganistan tocmai s-a mai retras cineva,stii cumva cine,stimate Gelu Stoian?Dar nu-i nimic,poate mai cauta inca armele chimice ale lui Sadam Husein,din 2003 tot le cauta!Stii cumva cine?Toate bune va doresc!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax