Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

S-a constituit Filiala Alba a Asociației Părinți pentru Ora de Religie. Peste 400 de părinţi din judeţ s-au întâlnit să discute despre importanţa orei de religie în şcoli

Publicat

asociatia pentru parinti alba, ora religie Duminică, la Alba Iulia s-a constituit, în cadrul unei întâlniri publice moderate de Romeo Moşoiu, filiala Alba a Asociaţiei Părinţi pentru Ora de Religie (APOR). Peste 400 de părinţi din localitate și din mai multe orașe ale județului s-au reunit  în Aula Mare a Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia pentru a discuta despre importanţa orei de religie în educaţia copiilor lor și despre provocările actuale cu care se confruntă Biserica. În a doua parte a serii a fost ales comitetul director al noii filiale.

Filiala Alba a APOR s-a născut ca reacție a numeroși părinți din diferite zone ale județului, reprezentând numeroase categorii sociale, față de modul în care urmează să fie studiată disciplina Religie în școală, în contextul creat de decizia nr. 669/2014 a Curții Constituționale.

În luările de cuvânt, cei prezenți au susținut importanța Religiei în formarea personalității umane, fapt confirmat nu doar de timp și de viață, ci și de cercetători de renume mondial din domeniul Istoriei Religiilor, a Sociologiei sau a Psihologiei. De asemenea, s-a cerut ca elevii județului Alba să beneficieze în continuare de o educaţie religioasă conform principiilor spirituale creștine și a tradiției românești. Iar aceasta nu se poate realiza decât prin predarea în continuare a Religiei în şcoală, activitate care este un drept al poporului român, încreștinat de Sfântul Apostol Andrei, și nu un favor pe care trebuie să îl solicităm din partea conducătorilor seculari.

20150301_193021 Asociația își propune să acționeze în școlile din județul Alba, comunicând cu directorii, cu diriginți, cu cadrele didactice din învățământul primar și cu părinții copiilor pentru respectarea legii și a drepturilor elevilor, în vederea participării la orele de Religie, corespunzător fiecărui cult religii și confesiuni recunoscute în România.

De asemenea, APOR urmărește întregul proces de informare și transmitere către părinți a noutăților legate de situația actuală, precum și de sesizarea parlamentarilor locali în vederea susținerii voinței populare ca elevii să beneficieze de educație religioasă. În plus, Asociația Părinți pentru Ora de Religie, filiala Alba, primește sesizări cu privire la disfuncționalitățile ce pot apărea în legătură cu semnarea cererii-tip pentru ora de Religie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. laura

    luni, 02.03.2015 at 18:21

    religia sa se faca la biserica si acasa nu in scoala

  2. Gill Mark

    marți, 03.03.2015 at 11:01

    DESPRE RELIGII , SCOLI , INTERESE , NAIVITATI, ABORDARI
    In aceasta disputa nu conteaza credintele si experientele personale
    A obliga ora de religie inseamna atac la drepturile omului,la demnitatea personala,la libertatea de gindire si constiinta,este un demers dictatorial,clar antidemocratic.Profitorii:popii ,care stie toata lumea cum pacalesc oamenii ; biserica cu imensele ei averi si pe care nu o controleaza cum ar fi normal,organele statului;Oameni publici care au diverse interese, (unii ridicol de isterici si cred fatarnici in isteriile lor);prostii …
    Este evident o atitudine nesimtita ,aproape criminala sa ataci libertatea si demnitatea umana
    Sustinatorii acestui program de inchizitie nu au deloc argumente rationale,de bun simt,Pina la urma e o forma de lasitate in legatura cu marile intrebari existentiale !De refuz de a merge mai departe , de a cunoaste ! In ideea – evidenta oricum si oricind- ca obiectul cunoasterii infinit…
    Cit despre toate religiile de pe Terra , nu trebuie sa fii foarte destept ca sa-ti dai seama ca sunt un sistem de manipulare a majoritatii populatiei de catre cei bogati , de cei care detin puterea si influenta in toate planurile vietii sociale.
    Daca mai exista asemenea teme retardante de discutie, este din cauza faptului ca pe Terra exista o societate inca primitiva.Ca nivelul de spiritualitate a majoritatii oamenilor este redus ( Pentru cei care mai au ceva prin cap : religiile sunt doar o particica din spiritualitate…)
    Nu sunt ateu ,exista sigur o forta creatoare , dar nu are aproape nici o legatura cu religiile oamenilor, cu dumnezei fabricati si cu povesti stupide! Si mai intreb:daca sunt atitea religii pe Terra ,citi dumnezei exista??Da, stiu , numai al nostru!.. Ce t…!!
    Si mai intreb(si nu vreau cunoscutele raspunsuri sablon),de ce oamenii buni si valorosi mor iar ticalosii o duc bine, de ce ard si bisericile,nu este clar ca lucrurile au alt mers?!Sau nu este clar ca legatura cea mai importanta este cu tine insuti,desigur cu raportare la o ENERGIE CREATOARE , nicidecum la dumnezeul cu barba si bita,pedepsitor?!…
    S-a demonstrat foarte clar ca aceleasi „rezolvari asa zis magice”in plan personal pe cai religioase se intimpla in toate religiile si se intimpla SI INAFARA RELIGIILOR ! Concentrarea spirituala si efectul acesteia se intimpla in interiorul omului !
    Da , ar tebui sa se predea istoria religiilor,(dar nu de catre popi),pentru ca, in istorie,religiile au avut si un rol benefic in atenuarea tendintelor umane antisociale, in crearea unei morale ( acum cam depasita).Cum a avut si acel rol criminal ( care mai persista si azi,tot din cauza inapoierii culturale a majoritatii),vezi cruciadele,inchizitia,sacrificiile umane,abuzurile islamiste,intoleranta,etc
    A sustine ora de religie inseamna clar sa ai gindire din evul mediu,de fapt sa ai o gindire schematica,rigida ,inafara realitatii.
    INTR-UN MODEL CORECT de abordare a acestei probleme , religiile trebuie scoase din scoala(Ramine studiul general al istoriei religiilor).Religia trebuie studiata in biserici -sau scoli aferente ( desi spatiu in aceste cladiri intentionat impunatoare si noi stim de ce,este suficient) si de catre participanti care doresc acest lucru.Si fara santajul-pe diverse paliere- a popilor ,autoritatilor sau „colectivitatii” ( da e vorba de aia care merg piosi la biserica,ies de acolo si sa apuca – normal,caci sunt oameni- sa faca ce nu s-a spus acolo!)
    In scoala trebuie studiate -in acest registru spiritual-lucruri mult mai importante ,care tin de granitele gindirii,de sensul existentei(desigur nu in acceptia desueta din religii), despre ce se poate intimpla in univers.Despre unicitatea si indestructibilitatea fiecarui spirit uman si evolutia acestuia pe alte nivele…s.a.m.d.
    Popilor,habotnicilor,naivilor,cei cu clare interese,stapinilor vremelnici ai lumii : CIT TIMP CREDETI CA MAI AVETI SA MANIPULATI „PROSTIMEA „? Se cam termina.Asta este.

  3. Andrei

    marți, 03.03.2015 at 12:08

    Lasa-ne frate , dute si te spala pe fata si tine in tine , toaleta este in alta parte .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax