Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

S-a dat startul la programul de fertilizare in vitro subvenţionat de stat

Publicat

Programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer subvenţionat de Ministerul Sănătăţii, pentru cuplurile infertile, a debutat miercuri.

În 2011, bugetul Programului de fertilizare in vitro este de 4 milioane de lei. Ministerul Sănătăţii va susţine financiar o sigură procedură de FIV, în limita a 1500 de euro pentru un cuplu, dacă procedura se finalizează cu o naştere. Aproximativ 800 de cupluri care nu pot avea copii se pot înscrie începând de miercuri, în program.

Programul se derulează în cele două centre din unităţile sanitare de stat, respectiv Spitalul de Obstetrică Ginecologie “Panait Sârbu” (Maternitatea Giuleşti)  şi Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă Cluj –Napoca, dar şi în unităţile sanitare private care s-au raliat la program.
Pentru a se încadra în program viitorii părinţi trebuie să respecte o serie de condiţii: femeia să aibă o vârstă cuprinsă între 24 şi 40 de ani şi o greutate normală. De asemenea, cuplul trebuie să fie căsătorit legal de cel puţin doi ani şi să fie la zi cu plata contribuţiilor la CAS. Cei interesaţi pot depune dosarul medical la o singură clinică înscrisă în programul Ministerului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax