Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

S-a dublat numărul producătorilor români de înghețată. Afaceri profitabile pe timp de vară

Publicat

Numărul producătorilor de înghețată s-a dublat în ultimii 9 ani. Deliciu în zilele calde pentru unii, îngheţata, desertul preferat al verii a devenit o afacere profitabilă pentru alții.

Anul trecut, românii au mâncat îngheţată de aproape 600 de milioane de lei. Foarte mult teren a câştigat îngheţata artizanală, realizată din ingrediente natural, scrie digi24.ro.

Verile din ce în ce mai calde au făcut ca şi afacerile cu îngheţată să devină din ce în ce mai profitabile. Conform unei analize Frames, numărul producătorilor de înghețată a ajuns la peste 200, dublu față de 2010.

Şi cifra de afaceri a crescut cu un ritm ridicat, de la 396 de milioane de lei în 2010, la 532 de milioane de lei în 2017.

Potrivit Eurostat, ţara noastră este pe locul 10 în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte producţia de îngheţată. Germania şi Italia sunt fruntaşe, cu o producţie de peste 500 de milioane de litri anual.

Un român consumă în medie 2 litri de îngheţată anual, față de media la nivelul Uniunii Europene, care este de peste 6 litri pe cap de locuitor.

sursa: Digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax