Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

S-a dublat numărul tinerilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă, fără a avea experienţă profesională anterioară

Publicat

locuri munca

Bursa locurilor de munca alba iulia Faţă de anul trecut, numărul tinerilor până la 24 de ani care vor să se angajeze însă nu au experienţă profesională, s-a dublat în 2014. Tendinţa este de găsire rapidă a unui loc de muncă, chiar şi part-time, pentru acumularea experienţei.

Peste 13% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani şi care au depus un CV anul acesta în vederea ocupării unui loc de muncă nu au nicio experienţă profesională anterioară, aproape dublu faţă de media de 7% înregistrată în 2013, potrivit unui sondaj realizat de către Studio Moderna, firmă de marketing direct.

Pe grupe de vârstă, numai tinerii de 18 ani au înregistrat un progres anul acesta faţă de anul trecut, de la 100% nicio experienţă în 2013, la 50% fără experienţă. Pe toate celelalte categorii de vârstă, situaţia s-a înrăutăţit, de la an la an.

Astfel, dacă în 2013, 7% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18-20 de ani nu aveau nicio experienţă, anul acesta procentajul a sărit la 35%. La fel, în grupa de vârstă 20-22 de ani, de la 29% la 31%, în grupa de vârstă 22-24 de ani de la 10% la 18%, respectiv în grupa de vârstă peste 24 de ani de la 2% la 5%.

Este foarte important pentru tineri să îşi găsească rapid un loc de muncă, pentru a-şi defini personalitatea profesională. Chiar şi un job part-time este foarte important şi util, pentru că permite acumularea unei experienţe valoroase şi ajută la setarea obiectivelor profesionale în conformitate cu realităţile pieţei muncii”, a declarat Zoltan Pilecki, directorul general al Studio Moderna.

Dintre tinerii cu experienţă profesională, 12% aveau anul trecut trecut în CV-uri ca prim job consultant vânzări, ponderea lor crescând anul acesta la 19%. Pe locul doi sunt lucrătorii comerciali, cu o pondere de 10%, faţă de numai 4% în 2013.

Sondajul a fost realizat în perioada ianuarie 2013 – iulie 2014, pe un eşantion de peste 10.000 de persoane cu vârste de peste 18 ani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax