Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Început de an la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Publicat

Aproximativ 6.000 de studenți ai Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia au pășit în anul universitar 2010-2011. La festivitatea de deschidere au participat circa 500 de studenți, majoritatea „ boboci”. Cuprinși de emoție, noii studenți și-au îndreptat timid pașii spre Casa de Cultură a Studenților, pentru a participa la debutul anului universitar. Aceștia au fost primiți de invitați de onoare. Din partea oficialităților locale și județene au participat: viceprimarul Paul Voicu, prefectul județului Alba, Ștefan Bardan și președintele Consiliului Județean, Ion Dumitrel. Acestora li s-au mai adăugat IPS Andrei Andreicuț, șeful IPJ Alba, Tudor Grindean și mulți alții.

Întreaga festivitate a fost prezentată de către rectorul Universității, Achim Moise, care, în mesajul de bun venit adresat „bobocilor” a ţinut să precizeze ca Universitatea s-a străduit să le ofere cele mai bune condiții pentru a studia la Alba Iulia. „Ne-am străduit să ținem cont și de criza financiară și nu am crescut taxele de studii. Oferim studenților o cazare decentă, modernă, deci tinerii beneficiază de condiții moderne la Universitatea „1 decembrie 1918”, a declarat rectorul. Din acest an, studenții se pot bucura de o nouă ramură a Universității și anume: Facultatea de Educație Fizică și Sport.

În momentul de față, la Universitatea din Alba Iulia studiază 5.700 de studenți. Acestora li se mai adaugă și cei 1.000 de masteranzi și doctoranzi. Numai în acest an, la Universitatea albaiuliană s-au înscris aproximativ 1250 de studenți. La finele festivității de deschidere a avut loc și o festivitate de premiere. Un grup de 29 de studenți cu media 10 au primit un „bonus” din partea viceprimarului Paul Voicu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax