Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

S-a lansat licitația pentru demolarea blocului „Turturica” din Alba Iulia. În locul acestuia se va ridica o parcare supraetajată

Publicat

Primăria Alba Iulia a lansat miercuri, 24 mai, o licitație pentru demolarea blocului G2 – „Turturica” din municipiu și construirea în locul acestuia a unei parcări supraetajate cu 144 de locuri.

Durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni, de la ordinul de începere a contractului. 

Valoarea totală estimată a investiției este de 12.417.470,14 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, obiectivele specifice aferente fiecărei zone ale municipiului Alba Iulia prevăd realizarea unei infrastructuri de bună calitate și o conectivitate mărită a municipiului Alba Iulia, prin dezvoltarea infrastructurii rutiere și crearea de spații noi de parcare auto.

Problemele legate de insuficiența locurilor de parcare ar putea fi soluționate prin construirea de parcări etajate.

O locație pentru această funcțiune s-a identificat pe strada Arnsberg, unde există la momentul actual blocul de locuințe G2 – „Turturica”, cu regim de înălțime P+4E, cu suprafața utilă de 11,34 mp/locuință, construit în anul 1972 cu funcțiunea inițială de clădire provizorie de organizare de șantier.

Clădirea fiind într-o stare de degradare avansată, aceasta va fi desființată, în locul ei urmând a fi amenajată o clădire cu funcțiunea de parcare publică.

Prin proiect se propune:

  • construirea unei parcări supraetajate cu un regim de înălțime P+2E și o capacitate de 144 locuri de parcare (din care 5 pentru persoane cu dizabilități),
  • amenajarea de locuri de parcare la exterior precum și stații de încărcare electrică – 27 de locuri în total,
  • crearea unui punct de închiriere a bicicletelor în sistem „Bike Sharing”,
  • amenajarea terasei clădirii cu spații verzi de promenadă precum și locuri de joacă pentru copii.

Clădirea propusă va avea o orientare NE-SV, cu fațadele principale pe partea de NE și SV, fațade din care se face și accesul auto în parcare.

Pe latura de NE a clădirii, se va prevedea o retragere de minim 1 m față de clădirea Bl. B8 P+4, pe latura de SV a clădirii existând un calcan și în felul acesta nu există probleme cu privire la însorirea clădirii alăturate.

Închiderile exterioare și compartimentările interioare

Parcarea propusă va fi deschisă complet pe zona de parter. Pentru etajul 1, etajul 2 și terasa clădirii s-a optat pentru o închidere din panouri de tablă perforată, dimensiuni 90 x 90 cm, montate pe suport metalic cu goluri variabile între 50% și 60% pentru a permite o ventilare puternică a spațiului și pentru a evita măsurile speciale impuse de normativul P118 privind securitatea la incendiu, în ceea ce privește ventilarea spațiului. Casele de scară precum și spațiile tehnice vor avea închideri din beton armat de 30 cm.

Evacuarea din nodurile de scară se va face prin intemediul unor uși PVC, cu deschidere spre exterior, cu mâner antipanică și braț hidraulic.

Adițional, pe laturile de S și V ale clădirii, panourile vor avea gravate inscriptii specifice care să conțină funcțiunea clădirii și investitorul, respectiv Parcare Arnsberg, Primăria Municipiului Alba Iulia.

Finisaje interioare

Finisajele interioare vor fi de calitate superioară. Pardoselile spațiilor parcării se vor finisa atât pentru zonele de parcare cât și pentru spațiile auxiliare cu rășină epoxidică tip SikaMultiflex PB-21 UV sau similar. Pentru locurile de parcare, se va folosi, suplimentar, adaos de culoare conform sectorului în care se află. Toate rampele parcării vor avea stratul superior de circulație cu finisaj rugos antiderapant. De asemenea, toate rampele vor fi prevăzute cu sistem electric de degivrare înglobat.

Suprafețele verticale vor din beton aparent. Adițional, vor fi realizate marcaje pentru semnalistică, detalii conform documentației, realizate cu vopsele bicomponente mate de diferite culori, respectându-se tehnologia de aplicare a producătorului.

În zona grupurilor sanitare, pereții vor fi placați cu placări ceramice pe toată înălțimea încăperilor. Tavanele vor păstra culoarea betonului aparent.

Dotări propuse

Pentru îndepinirea standardelor de calitate și a legilor în vigoare, clădirea va fi dotată cu tehnologie de înaltă calitate în ceea ce privește aparatura electrică.

Sistemul de acces în parcare se va face prin control-acces, cu barieră și terminal de acces în parcare, cu emițător de ticket. La final, ticketul emis initial va putea fi validat la un automat de ticketing în vederea plății contravalorii staționării în parcare.

Ulterior, la ieșire, ticketul va fi introdus într-un terminal de ieșire din parcare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cornelia

    miercuri, 24.05.2023 at 19:36

    Sa vedem cat o sa dureze, la noi 18 luni se transforma in 18 ani, de multe ori…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax